Sinek, Sivri Sinek, Larva, Uçgun İlaçlama

Sinek, Sivri Sinek, Larva, Uçgun İlaçlama

Sinek, Sivri Sinek ve Uçgun İlaçlama
Sineklerin varlığı evler için ve özellikle büyük tesisler için rahatsızlık verici olmaktadır. Rahatsızlık vermelerinin yanı sırsa bazı sinek türleri sağlık risklerini de beraberlerinde getirmektedir. Ev sinekleri, salmonella, dizanteri, tüberküloz, kolera ve parazit solucanlar dahil olmak üzere çok çeşitli hastalıkları insanlara bulaştırmaktır. Hijyen koşularının eksik olduğu bölgelerde, sinekler genellikle kolera ve dizanteri salgınının ana sebebi olmaktadır. Ancak normal koşullar altında bile, sineklerin üzerinde gezdiği ve artıklarını bulaştırdıkları gıdaları yiyen çocuklar ve yaşlılarda gıda zehirlenme risklerinin görülme olasılığı yüksek olmaktadır.
Sinekler, üreme ve beslenme alışkanlıkları nedeniyle hastalıkları kolaylıkla yaymaktadırlar. Sineklerin genellikle beslendiği kirli yerlerden bulaşan bakteriler, sineklerin ayak tabanlarına yapışmakta ve böylece sineklerin değdiği her yere bakterilere kolaylıkla yayılmaktadır.

Evinizde iş yerinizde yada diğer ortamlarda haşereler ile mücadele etmek için firmamızı arayabilirsiniz.

Bununla beraber sinek istilasından korunmak için alınabilecek basit önlemlerle sinek istilasına karşı savaşılabilir. Kontrolsüz bırakılan sinek istilaları büyük problemleri de beraberinde getirmektedir.
Sivrisinekler, acı veren ısırıkları ve sonrasında oluşan kaşıntılar ve şişlikler ile insanların canlarını yakmaktadır. Isırıkların neden olduğu bölgede oluşan tahrişler, özellikle çocuklar için büyük bir sorun olabilmektedir. Ayrıca sivrisinekler taşıdıkları çeşitli hastalıkları insanlara bulaştırabilmektedir.
Nemli bölgelerde sivrisinek istilasının yaşanma ihtimali daha yüksek olmaktadır. Özellikle yaz aylarında havaların aşırı ısınması ile beraber sivrisineklerin üreme döngüsü hızlanmakta ve sivrisinek sayısında da artışlar görülmektedir.
Sinek ve Sivri Sineğin yaşam döngüsü, Larva ve Uçkun Oluşumu
Dişi sivrisinekler yumurtalarını bırakmak için kanla beslenmek zorundadırlar. Sivrisineklerinin yaşamlarını uzunluğu türler arasında ve yaşadıkları çevreye göre değişiklik göstermektedir. Sıcaklık ve nem gibi çevresel koşullar hayatlarının uzunluğuna etki etmektedir.
Sinek ve sivrisinek yumurtaları
Sinekler yumurtalarını hayvan dışkılarını üzerine, çöp birikintilerinin yanlarına ve ıslak zeminlere bırakmaktadır. Özellikle hayvancılığın yapıldığı alanlar sinek yumurtalarının bırakılması için çok uygun olmaktadır.
Erkek sivrisineklerin beslenmesi için tek başına meyve nektarları yeterli olurken dişi sivrisinekler yumurta bırakmak için kana ihtiyaç duymaktadırlar. Sivrisineklerin çoğu yumurtalarını doğrudan suya bırakmaktadır. Bazı sivrisinekler ise yumurtalarını sulu bölgelerin yanlarına bırakmaktadırlar.
Larvalar
Yumurtalar, yaklaşık 24 ila 48 saat içinde larvaya dönüşmektedir. Su içinde bulunan çoğu larva hava tüplerinden nefes alıp vermektedir. Daha büyük larvalar, suyun üzerinde yüzer şekilde görülmektedir.
Uçkun
Larvadan çıkan sinek ve sivrisinekler uçkun aşamasına geçerek ve yetişkin sinek ve sivrisinek olmaktadırlar.

Sinek ve Sivrisineklerin Zararları
Sivrisinekler, Zika virüsü de dahil olmak üzere çeşitli hastalıkları insanlara bulaştırabilirler. Bulaştırdıkları bazı bakteriler nadir olarak hamile kadınları etkilemekte ve doğum sırasında sorunlar oluşturmaktadır.
Dişi sivrisinekler beslenmek için kana ihtiyaç duyduklarından dolayı insanları ısırmaktadırlar. Özellikle çocuklarda bu ısırıkların etkisi daha büyük olmaktadır. Hızlı çoğalabilen sivrisineklere karşı yeterli önlem alınmadığı taktirde ciddi istila sorunları yaşanmaktadır.
Sineklerin insanları rahatsız etme sebepleri kirli yerlerde beslenmeleri ve bakterileri de insanlara bulaştırmalarıdır. Sinekler, yiyeceklerin ve mutfak yüzeylerinin üzerlerine dokundukları zaman hastalıklı organizmalarını da dokundukları yerlere aktarabilirler. Ek olarak, bazı sinek türleri insanları ve hayvanları ısırarak, ısırılan bölgede ağrılara neden olmaktadır. Ayrıca sinekler tarım ürünlerini de kirletmektedir.

Hastalık
Milyonlarca mikroorganizma tek bir sineğin bağırsağında rahatlıkla gelişebilmektedir. Sinekler hastalıkları kolayca yayabilmektedir. Kirli ortamlardan beslenmeleri, yemeklerin üzerlerine konmaları, insanlarla temasta olmaları yoluyla taşıdıkları hastalıkları bulundukları ortamdaki insanlara bulaştırabilirler. Sineklerin taşıdığı mikropların sebep olduğu rahatsızlıklar:
• Kan dolaşımı enfeksiyonları
• İshal
• Gıda zehirlenmesi
• Menenjit
Salmonella , Staphylococcus , E. coli ve Shigella dahil olmak üzere 100’den fazla patojeni sinekler potansiyel olarak taşımaktadır. Bu patojenler insanlarda ve hayvanlarda belirli hastalıklara neden olabilmektedir. Bazı hastalıklar:
• Kolera
• Basilli dizanteri
• Hepatit
• Tifo
Sinek ve Sivri Sineklerin Isırığı
Sivrisinekler ısırıkları sıtma ve benzeri rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Hassas bireylerde sivrisinek ısırıkları alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.
İnsanlar genellikle birçok sivrisinek türünün ısırığını ya fark etmemekte yada geç fark etmektedir. Bazı türlerinin ısırığı ise ağrılı olabilmektedir. Sivrisinek ısırıklarının belirtileri şunlardır:
• Isırılan bölgede kabarıklığın ortasında küçük kırmızı noktanın oluşması. Isırıktan birkaç dakika sonra kabarık ve beyaz bir yumrunun ortaya çıkması
• Isırılma olayından bir gün sonra ısırılan bölgede sert, kırmızı bir şişliğin oluşması
• Isırığın etrafında şişliğin oluşması
• Sert kabarcıklar yerine küçük kabarcıkların oluşması
• Isırılan bölgede morluklara benzeyen koyu lekelerin oluşması

Bağışıklık sistemi zayıflığı olan kişilerde ve çocuklarda sivrisinek ısırığı sonrasında aşağıdaki semptomlar görülebilmektedir:
• Isırılan bölgede şişlik ve kızarıklıkların geniş bir alana yayılması
• Düşük dereceli ateş
• Kurdeşen
• Şişmiş lenf düğümleri
• Baş ağrısı
Sivrisinek ısırıklarına karşı hassas olan kişiler ısırılma vakasından sonra doktora gitmelidir.

Sinek Isırıkları
Evlerde bulunan sinekler genellikle baş ve yüz bölgesini ısırmaktadırlar. Isırılan bölgeden küçük bir delinme olmaktadır. Isırılan bölgede hafif bir şişlik yada golf topu büyüklüğünü bulan bir şişlik olabilmektedir. Diğer semptomlar arasında ise baş ağrısı, mide bulantısı , ateş ve şişmiş lenf düğümleri yer alabilir .
Sinek ve sivrisinek ısırılma vakasıyla karşı karşıya kalındığında ısırılan bölge sabunla temizlenmelidir. Şişliğin azaltılması amacıyla bölgeye 10 15 dakikalık aralıklara buz tedavisi uygulanabilir.

Sinekler ve Sivrisinekler Evlere Nasıl Girmektedir
Sinekler
Ev içine giren sinekler evlere beslenme amacıyla girmektedir. Evdeki koku yada ışıklar sinekleri kendilerine doğru çekmektedir. Sinekler açık kapı yada pencerelerden ev içlerine rahatlıkla girebilmektedir. Tavan aralarındaki boşluklardan yada diğer çatlaklardan girerek evleri istila edebilmektedirler. Evlerde bulunan boşluklara saklanarak hayatlarını evlerin içlerinde geçirmektedirler.

Sivrisinekler
Sivrisinekler açık kapılardan veya pencerelerden içeri girerek, evin karanlık bölgelerinde saklanmaktadırlar. Saklandıkları yerlerden geceleri insanları ısırmak için çıkmaktadırlar. Eve giren sinekler lavabo altlarına, banyolara ve çamaşırhanelere saklanmaktadır. Evdeki nemli ortamlarda rahatça yaşamlarını devam ettirmektedirler.

Bahçedeki sivrisinekler
Sivrisinekler durgun sularda üremektedirler. Bu yüzden, göletler, bataklıklar ve yağmur suyunu toplayan çukurlar sivrisinek istilası ile karşı karşıya kalmaktadır. Bazı sivrisinek türleri günün farklı saatlerinde aktif olmaktadır. Ancak çoğu sivrisinek türü gün batımıyla beraber yuvalarından çıkmakta ve gece boyunca beslenmektedirler.
Sineklerin ve Sivrisineklerin Evlerden Uzak Tutulması İçin Yapılması Gerekenler
Sinekler ve sivrisinekler evlerdeki boşluklardan, kablo deliklerinden, kapı ve pencerelerden ve diğer yapısal hasarlardan faydalanarak evlere girmektedir. Kapı ve pencerelere sineklik takılarak sinek ve sivrisineklerin eve girişi engellenebilir.
Sinekler yemek artıkları ile beslendikleri için mutfakta ve tezgahın üstünde yemek artığı bırakılmamalıdır. Çöplerin ağzı her zaman kapalı tutulmalıdır. Düzenli yapılan ev temizliği ile sineklere savaşılabilmektedir.

Evlerdeki Sinek ve Sivri İstilası Belirtileri
Evleri istila eden sivrisineklerin en belirgin belirtileri gece boyunca sivrisinek vızıltısının duyulması ve sivrisinek ısırığına maruz kalınmasıdır.
Sivrisinek ısırıkları, ısırılan bölgede hafif tahrişe yada yoğun iltihap ve şişmeye neden olmaktadır. Sadece dişi sivrisinekler insanları ısırmaktadır, erkek sivrisinekler meyve nektarlarıyla ve tatlı gıdalarla beslenmektedirler.
Dişi sivrisinekler evde bulunan su dolu kaplara, saksı altlarına yumurtalarını bırakmaktadır. Islak bölgeleri inceleyerek sivrisinek yumurtalarını ve larvalarını bulabilirsiniz.
Loş ve gölgeli alanlarda saklanmış sivrisinekleri bulabilirsiniz.
Evleri istila eden sinekler ise günün her saati aktif oldukları için tespit edilmeleri daha kolay olmaktadır. Sinekler özellikle çöp kutularının yanında ve mutfaklarda görülmektedir. Ayrıca eski makinelerin üzerinde, sulu ve nemli alanlarda sinekleri gözlemleyebilirsiniz.
Sinekler beslendikten sonra dışkılarını yüzeylere bırakmaktadır. Özellikle mutfak tavanlarında ve yüzeylerde toplu iğne ucu boyutunda dışkılarını görebilirsiniz. Lavaboların altlarında ve nemli alanlarda yine dışkıları görülebilmektedir.
Yine evinizde sineklerden dolayı oluşan sinek larvalarını görebilirsiniz.
Sinekler ve Sivrisinekler Evlerde Nereye Saklanmaktadır?
Sinekler ve sivrisinekler evlerdeki loş, karanlık ve nemli alanlara saklanmaktadır. Lavabo altları, banyolar, çamaşırhaneler, mobilya altları ve bu tarz yerlerde saklanmaktadırlar.
Sinekler ve Sivrisinekler İle Nasıl Savaşılır?
Evinizdeki sivrisineklerden kurtulmanın en iyi yolu, evinizin etrafında ki sivrisinek üreme alanlarını ortadan kaldırmak ve uygun önlemler alarak sivrisineklerin eve girişini engellemektir.
Sivrisinekler gece aktif oldukları için hava karardıktan sonra pencereler ve kapılar kapalı tutularak sivrisineklerin eve girmelerine engel olunabilir. Ayrıca pencerelere ve kapılara sinek pervazları takılabilir.
Balkon yada bahçe ışıklandırması sivrisineklere çekici gelmeyecek tarzda değiştirilebilir.

Sivrisinekler ısırıklarında kaçınmak için bazı önlemler alınabilir:
• Gece dışarda oturulduğu sırada, açıkta kalan cildi korumak için uzun kollu bluz, pantolon, çorap ve ayakkabı giyilmelidir
• Açıkta kalan cilde sivrisinek kovucu spreyler uygulanabilir.
• Sivrisineklerin kokusundan rahatsız olduğu sivrisinek kovucu ürünler ev içinde kullanılabilir.

Sivrisineklerin bahçede üremesini engellemek için:
• Bahçenizde nemli ve kötü kokulu alan bırakmayın .
• Olukların ve su giderlerinin düzgün çalıştığından emin olun.
• Kapaklı su mazgallarının üzerini örtün.
• Ağzı açık su bırakmayın.
Evleri istila eden sivrisinekleri evinizden çıkartmak yada öldürmek amacıyla piyasada satılan çeşitli sinek öldürücü spreylerini kullanabilirsiniz. Prizlere takılan sivrisinek kovucularla bu haşereleri bulunduğunuz ortamdan uzak tutabilirsiniz. Ancak bahçenizde ve evinizde yoğun bir sivrisinek istilası yaşıyorsanız profesyonel yardım almanız sizin için daha iyi olacaktır. Sivrisinek ısırıklarına aşırı derecede maruz kalmadan profesyonel destekle bu haşerelerden kurtulabilirsiniz. Uçgun ilaçlama hizmeti önemlidir.

Sinekleri evlerden uzak tutmanın en iyi ve basit yolu önleyici tedbirlerin alınmasıdır. Sinekleri evinizden uzak tutmak için eve girişlerini engellemeli ve kapı ve pencereleri kapalı tutmalısınız. Çöp kutularını temiz ve sürekli kapalı tutarak kötü kokuların ev içinde yayılmasını ve sineklerin beslenmesini engelleyebilirsiniz. Sineklerle savaşta başarılı olmak için haşere kontrol uzmanlarına danışabilirsiniz.
Sinek istilalarını en aza indirmek için:
• Ev içine olan erişimlerini engelleyin- pencereleri ve kapıları kapalı tutun.
• Sineklik taktırın – özellikle mutfak tarafındaki pencereler için sineklikler uygun olmaktadır.
• Yiyeceklerin ağzını kapalı tutun – açıkta kalan yiyecekler sinekleri kendine çekmektedir. Üstelik mevcut sineklerin gıdaları kirletmesini engellemek içinde gıdalar ağzı kapalı kaplarda saklanmalıdır.
• Düzenli temizlik – mutfağını ve yiyecek hazırladığınız alanları her zaman temiz tutarak sineklerin beslenmelerine engel olabilirsiniz. Yüzeylere ve yerlere dökülen yiyecek artıkları hemen temizlenmelidir.
• Çöp kutularının düzenli boşaltılması- tüm atık kutularının ağzının kapalı olduğundan emin olun.
• Evcil hayvanlar – evcil hayvanların yemleri ve sulukları gece boyunca açık bırakılmamalıdır. Ayrıca evcil hayvanları dışkılarına konan sinekler daha sonra gıdaların üstüne konarak yiyecekleri kirletmektedir. Evcil hayvanların kapları sık sık boşaltılmalıdır.
• Ölü sineklerin temizlenmesi – ölü sinekler halı böcekleri, örümcekler ve diğer haşereler için beslenme kaynağı olmaktadır. Ölü sinekler diğer haşereleri de kendine çekeceği için hemen temizlenmelidir.
• Su depolarının kapalı tutulması – bahçelerdeki su depolarının ağızları sürekli kapalı tutulmalıdır.
• Mazgalların temizlenmesi- bahçelerdeki mazgallar sinek istilalarına karşı düzenli olarak temizlenmelidir.

Larvalar
Sivrisinek larvaları, yetişkin sivrisineklere dönüşüp gelişene kadar suda yaşamaktadırlar. Çoğu tür sivrisineğin larvaları hava almak için solunum tüplerini kullanmaktadırlar. Bununla birlikte, bazı larvalar hava alabilmek için bitkilere tutunmaktadırlar. Sivrisinek larvaları suda bulunan mikroorganizmalar ve organik maddeleri tüketmektedir.
Sivrisinek larvaları yaklaşık 5 mm büyüklüğünde olmaktadır. Daha büyük larvalar suyun yüzeyine daha yakın durmaktadırlar.
Sivrisinek kontrolü, mevcut istilaların ortadan kaldırılmasını ve larva popülasyonlarının yok edilmesini içermektedir. Sivrisinek larvalarını kontrol altında tutmak yada engellemek için, olası üreme alanlarının düzenli denetlenmesi gerekmektedir.
Sivrisinek larvaları sudan uzakta yaşayamazlar. Larvaları bulmak için ortamdaki sulu alanlar denetlenmelidir. Bazı türler gelişmek için çok az miktarda suya ihtiyaç duymaktadır. Larvaların bulunduğu bölgelerde kimyasal veya bakteriyel larva tedavisine ihtiyaç duyulabilir.

Sinek, Sivrisinek, Larva Sorunu İle Karşı Karşıya Kaldığınız Zaman Neden Bizim Firmamızı Tercih Etmelisiniz? Uçgun ilaçlama nasıl yapılır?
Marketlerde satılan sinek spreyleri ve sinek kovucu ürünler daha küçük sinek ve sivrisinek sorunları ile başa çıkabilirken, daha büyük istilalar için profesyonel yardım gerekli olmaktadır. Firmamızın uçgun ilaçlama teknisyenleri, her sinek ve sivrisinek türünün alışkanlıklarını tespit etmekte ve sineklerle ve sivrisineklerle mücadele etmek için en uygun çözümleri sizlere sunmaktadır. Özellikle sivrisinekler gibi özel haşereler için, özel tedaviler gerekmektedir. Firmamız, her türlü sinek ve sivrisinek istilasına karşı etkili olan özel yöntemlerini kullanmaktadır.
Firmamız, evlerdeki sinek, sivrisinek, bahçelerdeki larva ve diğer haşere sorunlarıyla mücadele etmek için profesyonel çözümler sunmaktadır. Servisimiz hızlı ve etkilidir. Aynı zamanda aileniz için en yüksek güvenlik seviyesini sunmaktadır.

Profesyonel Muayene
Firmamızın teknisyenleri konutunuza gelerek sinek, sivrisinek, larva ve diğer zararlılar konusunda ön muayene yaparak uçgun ilaçlama işlemlerine başlamaktadır. Muayene tamamlandığı ve sinek ve sivrisinek türleri tespit edildikten sonra teknisyenlerimiz, hem zararlıların konuttan uzaklaştırılması hem de kimyasal ürün kullanımı gibi yöntemlere karar vermektedir. Sinek ve sivrisinekler istilalarını azaltmak için:
• Nereden geldikleri konusunda araştırma yaparız – Evleri istila eden sinek ve sivrisineklerin evlere nasıl girdiğini, evlerdeki hangi koşullarda yaşamlarına devam ettikleri tespit ederiz. Daha sonra bu haşerelerin yaşaması için uygun olan ortamları ortadan kaldırırız. Ayrıca bahçedeki sulu alanları da gözden geçirerek sinek yada sivrisinek larvaları konusunda araştırmalar yaparız. Tıkanmış olukları, yağmur sularının toplandığı alanları, çocuk yüzme havuzlarını, süs havuzlarını ve ağaç deliklerini inceleyerek olası larva istilalarını önlemeye çalışırız.
• Evden Çıkarma – Sineklerin ve sivrisineklerin evin içine girmemesi için uygun önlemleri almaktayız.
• Saklanma Noktalarının Ortadan Kaldırılması –Evin içindeki yada bahçedeki sinek ve sivrisineklerin saklanma noktalarını tespit ederek bu haşereleri ortamdan uzaklaştırmaktayız.
Ev içinde yada bahçedeki sinek, sivrisinek, larva istilalarına karşı kimyasal yada kimyasal olmayan çözümleri sizlere sunmaktayız.
• Bahçe Tedavisi – Bahçede yuvalanan sinek ve sivrisinekleri ortadan kaldırmak için açık alanlara böcek ilacı uygulamaktayız. Uçgun ilaçlama hizmetimiz var
• Su Arıtma Sistemleri – Sulu ortamlardaki sivrisinek gelişimini engellemek için sulu ortamları uygun düzenlemelerle ortadan kaldırırız.
• Larvaların Yumurtadan Çıkmalarının Önlenmesi – Suda bulunan larvaların yumurtadan çıkıp ortamı istila etmesini engellemek için larvaları uygun yöntemlerle ortadan kaldırırız.

Termal Sisleme
Yetişkin sinek ve sivrisinek istilalarından kurtulmak için termal sisleme yöntemini kullanmaktayız. Sinekler gün boyu aktif oldukları için gündüz uçgun ilaçlama yapmaktayız. Sivrisinekler ise gece aktif olduğu için akşam uçgun ilaçlama yapmaktayız.
Larva mücadelesi
Uçgun ilaçlama firmamız sinek ve sivrisinek larvalarının gelişimini kontrol etmektedir.
Larva kontrolü ile olası sinek ve sivrisinek istilalarının önüne geçmekteyiz.
Larvalarla mücadeleden önce potansiyel sinek ve sivrisinek üreme alanları detaylıca incelenmektedir.
Nemli alanların kurutulması
Yetişkin sivrisineklerin üremesinin ortadan kaldırılması için dış mekanlarda ki sulu alanların ortadan kaldırmaktayız.

Ayzer ilaçlama; Profesyonel ekiplerimizden dezenfeksiyon ve ilaçlama hizmeti

0532 715 2029

0 312 212 07 24

Yada iletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

DİĞER HABERLER
Hemen Ara Otel Tekstili antalya escort sakarya escort mersin escort gaziantep escort diyarbakir escort manisa escort bursa escort kayseri escort tekirdağ escort ankara escort adana escort ad?yaman escort afyon escort> ağrı escort ayd?n escort balıkesir escort çanakkale escort çorum escort denizli escort elaz?? escort erzurum escort eskişehir escort hatay escort istanbul escort izmir escort kocaeli escort konya escort kütahya escort malatya escort mardin escort muğla escort ordu escort samsun escort sivas escort tokat escort trabzon escort urfa escort van escort zonguldak escort batman escort şırnak escort osmaniye escort giresun escort ?sparta escort aksaray escort yozgat escort edirne escort düzce escort kastamonu escort uşak escort niğde escort rize escort amasya escort bolu escort alanya escort buca escort bornova escort izmit escort gebze escort fethiye escort bodrum escort manavgat escort alsancak escort kızılay escort eryaman escort sincan escort çorlu escort adana escort