X

Dana burnu

Canlısı 3,5-4 cm boyunda, eklem bacaklı yapılı bir böcektir. Dana burnu böceğinin bedeninin üst kısmı açık ve koyu kahve rengindedir. Dana burnunun derisi sık kısa, kadife sarımsı tüylerle örtülüdür. Dana burnunun kafasının iki yanında bulunan antenleri kısadır. Dana burnunun gözleri petek gözdür. Dana burnunun ön bacakları ve ön kanatları kısa ve yassı biçimlidir. Arka kanatları kapalı durumda dana burnunun kuyruğu gibi görünür. Dana burnunda ses alma organı çok gelişmemiştir. Dana burnu ses çıkarabilir. Toprak altında 10-20cm derinlikte yuva yaparak yaşar.

Evinizde iş yerinizde yada diğer ortamlarda haşereler ile mücadele etmek için firmamızı arayabilirsiniz.

Haşere tablosu nu sizin için hazırladık. Hangi ayda hangi haşerenin üreme evresine girdiğini aşağıdaki tablodan bulabilirsiniz. Halk arasında en çok yaz aylarında haşere üreme mevsimi gibi görülse de, aslında haşereler her ay üreme yapabilirler.

Evinizde iş yerinizde yada diğer ortamlarda haşerelerle mücadele etmek için firmamızı arayabilirsiniz.

Gündüz toprak altında olan danaburnu gece olunca toprak üzerine çıkar beslenme sağlar. Danaburnu kumlu, killi topraklar gibi yumuşak topraklarda yaşar. çiftleştikten sonra mayıs ve haziran ayında yumurtalarını toprak içerisine odacıklarda saklar. Dişi danaburnu her yumurta bırakmada 200-300 yumurta bırakabilir.10-20 gün sonra danaburnu yumurtaları açılır yavru danaburunları çıkar. Çıkan yavru danaburnu yazın gelişir kış gelince 2.ve 3. dönemlerini geçirir. 4. döneminden sonra yavru danaburnu ergin temmuz ve ağustos ayında ergin bir dana burnu olur. Erginleşen danaburnu gelen ilkbaharda yumurtlamaya başlar. Dana burnu süs bitkisi ve sebzelere zarar verir. Yeni filizlenen genç bitkilere zararı dokunur.

Danaburnu,  tarla ve bahçelerde yetiştirilen ürünlerin köklerini ve yapraklarını kemirerek beslenme sağlayan tüylü vücut yapılı ve kısa bacaklı bir böcek türüdür. Bu tür alanlarda toprak içlerine kazdıkları çukurlarda yaşayan danaburnu böceği, meyve ve sebzelere zarar vererek gelişimini engeller. Bu nedenle maddi hasarlara yol açan bu haşereleri yok etmek için danaburnu ilaçlama yapmak şarttır. Bireysel mücadele yöntemleri ile danaburnundan kurtulmak mümkün olmadığı gibi, bu böcek türünü yok etmek için buharlama yöntemi ile yapılan sıvı ilaçlama en etkili tekniktir

Ayzer ilaçlama; Profesyonel ekiplerimizden dezenfeksiyon ve ilaçlama hizmeti

0532 715 2029

0 312 212 07 24

Yada iletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

ayzerilaclama:
İlgili Mesaj