X

Su depo temizliği

Ayzer ilaçlama olarak hareşe ilaçmanın yanı sıra binalarda bulunan su depo temizliği de yapmaktayız. Depoların temizliğine önem verilmediğinde çeşitli hastalıkların yayılması kaçınılmaz olmaktadır. Su oksijen ile temas etmediğinde yada havalandırma ünitesinde sorun olduğunda içerisinde bulunan zararlı bakteriler çoğalmaktadır. Deponun duvarlarında suyun temas ettiği yerlerde halk dilinde yosun olarak bilinen bakteriler çoğalmaktadır. Rutin şekilde su deposunun temizliği yapılması gerekmektedir. Su depo temizliği için firmamıza ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Evinizde iş yerinizde yada diğer ortamlarda haşereler ile mücadele etmek için firmamızı arayabilirsiniz.

 

 

İletişim

İçme ve insani tüketim amaçlı kullanma suyu deposu temizlik işlemi yapılma sıklığı şu faktörlere bağlıdır. Gelen suyun kalitesi, depoya giren suyun mikrobiyolojik durumu, depo içerisindeki suyun kimyasal durumu, deponun iç yüzey durumu, depoya giren suyun filtrasyon sisteminden geçmesi, uygun ppm dozlu klorlama sistemi, depo içerisindeki suyun bekleme süresi vb. birçok sebep suyun kullanılabilirlik durumunu değiştirmektedir.

Sağlık Bakanlığı kendi kamu ve kuruluşlarında yılda en az 2 kez soğuk su depoları temizliği ve dezenfeksiyonu, yılda en az 4 kez de sıcak su boyler kazanlarında temizlik ve dezenfeksiyon yaptırmaktadır.

İçme ve insani tüketim amaçlı su deposu temizliği yönetmeliğinde belirttiği gibi, bu işlem yasal zorunluluktur. Sağlık Bakanlığı 2007/67 sayılı genelge ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’nde belirterek resmi gazetede yayınlamış, su depolarının temizliği ve dezenfekte edilmesini yasal zorunluluk kılmıştır.

ayzerilaclama:
İlgili Mesaj