Fare İlaçlama

Fare İlaçlama

Biri Fare Mi Dedi?

Fareler kesinlikle en korkulan kemirgenlerdendir. Ev veya iş yerlerine beklenmedik bir anda girdiklerinde pek çok kişi ne yapacağını bilememektedir. Fare ilaçlama yöntemini de deneyebilirsiniz. Farklı çözümler aranmaya başlar ama çoğu deneme başarısızlıkla sonuçlanır. Son zamanlarda ise çok daha kolay bir yöntem dikkat çekmektedir. Farenin olduğu yere birkaç fare yapışkanı koyarak kolayca bu sorunu çözebilirsiniz. Fare yapışkanı Ankara genelinde çok fazla seçenek sunan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Uygulama için fare yapışkanın farklı çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Ancak bu tarz konular için profesyonel ekipten yardım alarak çok daha etkili ve kolayca yapışkan uygulaması ile kurtulabilirsiniz.

Fare Yapışkanı Özellikleri

Fare yapışkanı kesinlikle zehirli değildir. Bir yüzey üzerine uygulanarak kullanılmaktadır. Oldukça yapışkan olması nedeni ile farenin kaçıp kurtulması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Farelerin yuvalanacağını düşündüğünüz yerlere bu yapışkanlardan koyabilirsiniz. Altı ay kadar kurumadan ve özelliğini kaybetmeden fare yapışkanını kullanabilirsiniz. Yapışkanı uygulayacağınız nesnenin üzerine fareleri etkileyecek lezzetler koyarak çok daha kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

Fare Yapışkanı Nasıl Uygulanır?

İnsanlar farelerden çok haz etmedikleri için ve fareler etraflarına çeşitli hastalıklar yaydıkları, hızla da üredikleri için hemen çözüm bulunması gerekmektedir. Fare yapışkanı Ankara ilinde farklı marka alternatifleri ile bulunmaktadır. Özellikleri değişim gösteren bu yapışkanlardan edinerek karton parçası veya yapışkanı yüzeyinde sabitleyecek başka bir materyal üzerine uygulayarak kullanılır. Üzerine peynir gibi farelerin sevdiği yiyecekler konulur. Farelerin olası geçiş yollarına ve yuvalanacakları alanlara bu yapışkanlı materyaller bırakılır. Kısa sürede fare yapışkana yakalanacak ve sizde huzurla ev ve iş yerlerinizde rahat edeceksiniz.

Çayyolu İlaçlama Hizmeti

İlaçlatmaya karar vermek kadar bu ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemini,  kesin bir çözüme kavuşabilmek için bu işte tecrübeli ve işinin ehli olan şirketlere yaptırmak da önemlidir. Bizler de Çayyolu Fare İlaçlama olarak bu işin titizlikle yapılması gerektiğini ve önemli olduğunu aklımızdan bir an olsun çıkarmadan fareler ile mücadelede sizlerin yanında yer almaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.

Fareler kemirgen canlılar olduğu herkes tarafından bilinen bir şeydir ve bu nedenle eşyalara, kişilere, yiyeceklere zarar verme ihtimalleri her zaman yüksektir. Çünkü her tarafa girip çıkabildikleri için mikrop kapılabilecek en erişilmez yerlerde dahi bulunabilirler. Bulundurdukları mikropları da dolaştıkları yerlere salya ve dışkılarını bırakarak insanlara bulaştırabilirler. Bunun sonucunda da çok ciddi sağlık sorunları yaşanabilir. Bu nedenle farelerin görüldüğü her yerde onlardan kurtulmak için fare ilaçlama hizmeti almak şarttır.

Ayzer ilaçlama; Profesyonel ekiplerimizden dezenfeksiyon ve ilaçlama hizmeti

0532 715 2029

0 312 212 07 24

Yada iletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

Çayyolu’nda Fare İle Mücadele

Evde fare ile mücadele etmek kolay gibi görünse de aslında çok zordur. Çünkü fareler hassas ve uyanıktırlar, tehlikeleri kolayca fark edip çok çabuk ortadan kaybolabilirler. Kendi başınıza uygulamaya çalıştığınız yöntemlerle fareden kurtulmaya çalıştığınız da yorulduğunuzla kalırsınız. İnsanın kendi imkânları ile farelerden kurtulma çabalarının bazen günlerce sürdüğüne tecrübe edinenlerin anlatımlarından duymaktayız. Sizler çayınızı veya kahvenizi yudumlarken Çayyolu Fare İlaçlama olarak bırakın bu sorununuzu bizler çözüme kavuşturalım.

Fare Sorununa Etkili Çözüm

Kendiniz mücadele etmeye başlamadan önce bizler ile iletişime geçmek sizlerin sağlık ve maddi açıdan sorun yaşamamanız adına önem arz etmektedir. Hayatımızı ve yaşantımızı en çok etkileyen ve şekillendiren şeyler zaman harcadığımız şeylerdir. Bu yüzden sizlerde geç kalmadan Çayyolu Fare İlaçlama şirketimize ulaşın. Unutmayın ki hayat geç kalmayı kolay kolay affetmiyor.

Ankara Fare İlaçlama Şirketleri

Hayatımızın korkulu rüyası fareler ne yazık ki yaşam alanlarımızda karşımıza çıkmaya devam ediyor. Doğanın içinde yaşayan fareler, şehir hayatında da yerlerini almaya başlıyor. Fareler ne yazık ki hastalık bakımından ve yapacakları virüslerden dolayı oldukça zararlı canlılardır. Fare konusunda sıkıntı yaşıyorsanız Ankara Fare İlaçlama şirketleri her zaman yanınızda olacaktır.

Gözünüzü korkutan bu canlılar artık size zarar veremeyecek. Ankara’da hizmet veren bu şirketler en iyi ilaçlama hizmetini vermektedir. Fare evinizin neresinde olursa olsun fare ilaçlama Firmaları tarafından anında bulunacaktır. Fareler yumurtlama sağlayan hızla yayılan inatçı canlılardır. Özel teknolojik ilaçlama cihazları ile farelere kökten çözüm sağlayacaklardır. İlaçlar sayesinde rahat bir nefes alacaksınız.

Profesyonel Ankara Fare İlaçlama Şirketleri

Alanında uzman fare ilaçlama Firmaları son noktayı koymaya hazır. Sürekli kaçan ve sizi Zor durumda bırakan fareler artık kaçarak delik bulamayacaklar. Eczanelerden veya dışarıdan alınan ilaçlar farelere ne yazık ki çözüm değil. Fare İlaçlama konusunda uzman firmalar kokulu fare ilaçları sayesinde alanlarınızda yer alan farelerin uzaklaşmasını sağlayacaktır.

Kokusuz ilaçlama yöntemi farelerin oksijen sistemini alt üst eder. Böylelikle oksijen almakta zorluk yaşarlar. En etkili çözümlerden bir diğeri ise sıvı ilaçlama sistemidir. Alanlarınızın temiz ve dezenfeksiyon konusunda etkili olmasını sağlayan Ankara Fare İlaçlama şirketleri oldukça popülerdir. Evinizde veya alanlarınızda bulunan fareler için bu şirketleri tercih edebilirsiniz.

Ev İlaçlama Fare

Evinizde fare var ve çare bulamıyorsanız ilaçlama yöntemi ile müdahale edilmesi gerekir. İlaçlama içinde profesyonel bir ekipten destek almanız gerekmektedir. Evde bulunan fare veya farelerden kurtulmak için çeşitli yöntemler vardır. Eğer baş edebileceğiniz bir sayıda ise fare kapanı ile müdahale edebilirsiniz. Fare kapanına koyacağınız yiyecek ile ya da başka bir yere zehir koyarak baş edebilirsiniz. Ancak sayı fazla ve siz bu durumu devamlı olarak yaşıyorsanız muhakkak ilaçlama yaptırmanız gerekir. Ev ilaçlama fare için profesyonel hizmet veren firmalardan yararlanabilirsiniz.

Fare İlaçlama Yöntemleri

Fareler kemiksiz yapıya sahip olmaları sebebi ile oldukça esnek yapıya sahip hayvanlardır. Bu sebeple de her türlü ortamda çok kolaylıkla hareket edebilirler. Yani yakalanmaları çok kolay değildir. Bu yüzden evdeki fareler için ilaçlama yöntemi kullanmak en doğru olanıdır. İlaçlama yaptırırsanız tamamen kurtulduğunuzdan emin olabilirsiniz. İlaçlama yöntemlerinden ise en iyisi kokulu ilaçlama yöntemidir. Kokulu ilaçlama fareleri oksijenden yoksun bırakarak sinir sistemlerinin bozulmasına neden olur.

Fare ilaçlama yöntemlerinden bir diğeri ise sıvı ilaçlama yöntemidir. Sıvı ilaçlar kokulu ilaçlardır. Sıvı ilaçlama yönteminde çok dikkatli olunmalıdır. Sıvı ilaç herhangi bir gıda ile kesinlikle temas etmemelidir. Bu yöntem en çok kapalı alanlarda tercih edilmelidir.

Ev İlaçlama Fareler İçin Nasıl Yapılır?

Evinizde fare var ve bir türlü kendi yöntemleriniz ile baş edemiyorsanız ilaçlama hizmeti veren firmalardan hizmet alabilirsiniz. Ev ilaçlama fare için hizmet veren firmalar sağlık bakanlığı onaylı ilaçlar ile hizmet vermektedirler. İlaçlama için öncelikle mekân boşaltılır ve mekânın durumuna uygun yöntem seçilir. Ardından ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilir.

Fare Haşere İlaçlama

Fareler ve haşereler özellikle evler için korkulu rüyadır. Özellikle fareler kemiksiz olmalarından dolayı oldukça esnek bir yapıya sahiptir ve yakalanmaları oldukça zordur. Her türlü delik ve boşluktan geçerek kolayca ve hızlıca hareket edebilirler.  Eğer siz de farelerden ve haşerelerden muzdarip iseniz hiç telaşa kapılmadan ilaçlama hizmeti veren firmalara başvurun. Fare haşere ilaçlama firmaları sağlık bakanlığından izinli ve onaylı bir şekilde hizmet vermektedirler. Bu sebeple fare ve haşerelerden çok kolay bir şekilde kurtulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Fare Ve Haşere İlaçlama Yöntemleri Nelerdir?

Fare ve haşerelerle kendi yöntemlerinizle başa çıkamıyorsanız ilaçlama hizmeti veren firmalardan destek alabilirsiniz. Zehirli yiyecekler ve kapanlar ilk başlarda ya da az sayıda olan fareler için faydalı gibi görünebilir. Ancak sayı fazla ise muhakkak ilaçlama ile müdahale edilmesi gerekir. Haşereler de aynı şekilde ilaçlarla ilk başlarda işe yarasa da bazı durumlarda işe yaramaz.

Fare ve haşere ilaçlaması yapan firmalar ağırlıklı olarak kokulu ilaçlama yapmaktadırlar. Kokulu ilaçlama en kesin yöntemlerdendir. Farelerin ve haşerelerin sinir sistemlerini etkisiz hale getirerek ortamdan temizlenmesini sağlar. Bunun yanında sıvı ilaçlama yöntemi de vardır.

Fare Ve Haşere İlaçlama Aşamaları

Fare veya haşere sorunu yaşıyor iseniz ilaçlama yaptırmanız gerekir. Bunun içinde ilaçlama firmalarına giderek hizmet alınmalıdır.  İlaçlama yapacak firma için ortamın durumu ve fare ve haşerenin sayısı veya yoğunlu da oldukça önemlidir. Çünkü bu belirleyici faktörler ile ilaçlama yöntemi seçilir. Fare ve haşere ilaçlama işlemine başlanmadan ortam boşaltılır ve açıkta gıda varsa üzeri kapanır. Bu şekilde dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilir. İlaçlama sonunda fare ve haşerelerden eser kalmayacaktır.

Fare İlaçlama Çeşitleri

Nerede bulunursanız bulunun haşere veya fareler ile kaçınılmaz olarak karşılaşma ihtimaliniz olacaktır. Hayatın her anında mutlaka fare veya haşere ile karşılaşabilirsiniz. İşyerinizde üreyen hamamböcekleri koloni olarak yüksek nüfuza ulaşabilir. İşte istenmeyen böcek kolonilerini ilaçlamak en doğru karar olacaktır. İster ofisinizi ister evinizi ister garajınızı. Nerede olursa olsun ilaçlama her zaman yapılacaktır ve ilaçlama sonrası steril bir alanda olacaksınız. Temiz bir yaşam alanı kim istemez? Fare ilaçlama çeşitleri konusuna göz atın!

Hayatınız Plan Üzere Olabilir Fare Plansız Gelebilir

Evinizi haşere basmış olabilir çünkü gayet normal asıl normal olmayan ilaçlanmamasıdır. Hızlı ve sizi rahatsız etmeyen bir ilaçlama yapılmasına ne dersiniz? Sizi günlük yaşamınızdan alıkoymayacak hizmetler her daim mevcuttur.

İlaçlama Çeşitleri Duruma Göredir

Gün içindeki yoğun çalışmalarınız ve yetişmesi gereken görevleriniz, iş yerinizde yapmanız gereken tonlarca işiniz olacaktır ve yurtların kapanmadan ilaçlanması gerekecektir çünkü öğrenciler her daim yurda girebilmelidir. İşte bu durumlarınız bilinmektedir ve bu yüzden ilaçlama çeşitleri vardır.

Başlıca Fare ilaçlama Çeşitleri

Sıvı ilaçlama: Size bir günlük tatil! Ofisiniz ve eviniz geçici olarak boşaltılıp sıvı şekilde ilaçlanmaktadır. Sonrasında hayatınıza devam edebilirsiniz.

Kokusuz ilaçlama: Rahatınızı Bozmayın! Sadece gününüze devam edebilirsiniz. Sizi rahatsız etmeyen bir yöntemdir ve kesinlikle sağlığınıza zarar vermez.

Jel ilaçlama: Böceklerin Yemeği! Yemek vakti. Kaldığınız yerden devam edin.

Fare İlaçlama Firmaları

Evimize girmesini kesinlikle istemediğimiz bir hayvan varsa o da farelerdir. Genellikle her şeyi kemiren ve yemek ayırt etmeyen bu hayvanlar kuyruğunun girdiği her yerden girebiliyor. Bu hayvanlardan kurtulmanın birçok yolu bulunmaktadır. Bu kurtulma yollarından en etkili olanı fare ilaçlama firmaları ile yapılan işlemlerdir. Bu firmalar ile farelerden kurtulmak çok kolay. Her türlü donanıma sahip olan bu firmalar usta tekniklerle kısa zamanda çözüme ulaşabiliyorlar. Gelişmiş yöntemleri sayesinde başarıya ulaşma ihtimalleri oldukça yüksektir.

Fareden Kurtulmada En Etkili Firmalar

Genellikle çok korktuğumuz ve iğrendiğimiz bu hayvanlardan kurtulmak hiç de sanıldığı gibi kolay değil. Fakat doğru zamanda doğru yerde uygun hamleler yapıldığında bu hayvanlardan kurtulabilirsiniz. İşte bu uygun hamleleri yapacak fare ilaçlama firmaları ile tamamen çözüme ulaşmak mümkün. Bu firmalar çeşitli yöntemlerle sizin sorunlarınıza çözüm getiriyorlar. Kimyasal ilaçları kullanarak hızlı bir şekilde müdahale edebiliyorlar. Farenin cinsine göre hazırladıkları ilaçları hayvanların geçiş noktalarına koyarak ilacı yiyecek gibi yiyen hayvanlar ölüyorlar.

Farelerde Etkili Olan İlaçlama Teknikleri

Her ilacın ayrı bir etkisi vardır. Önemli olan hangi ilacın hangi hayvana uygulanacağı konusudur. Çünkü birçok farklı fare türü bulunur ve doğru ilacı kullanmadığın sürece sorunlara çözüm olamazsın. Fareler çok kolay ürerler ve üredikleri yerde çok fazla yumurta bırakırlar bu yüzden kısa zamanda bulundukları yerde koloni oluşturabilirler. Sorun bu noktaya gelmeden ilgili fare ilaçlama firmaları sayesinde dezenfeksiyon işlemi yapılarak fareler yuva kurmadan barındıkları yerden çıkarıp atmak gerekir.

Fare İlaçlama Firması

Ne zaman nereden çıkacağı bilinmeyen çok iğrenç bir koku barındıran yiyecek bulamazsa bulduğu şeyleri kemirerek hayatta kalan evimizde asla istemeyeceğimiz farelerden birçoğumuz korkarız. Ve onlarla karşılaştığımızda ne yapacağımızı bilemeyiz. Endişe etmenize artık gerek yok. Yapılması gereken şey öncelikle bir adet ilaçlama firması bulmak. Daha sonra bu fare ilaçlama firması ile iletişime geçerek onlara yaşadığınız durumu anlatmanız gerekiyor. Bu sayede ihtiyacınız olan yardımı hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

Fareden Kurtulmak İçin En Uygun Firma

Fare ile çok farklı şekillerde mücadele eden firmalar bulunmaktadır. Bu firmalardan kimisi kapan kullanırken kimisi de çok güçlü yapıştırıcıları kartonun üzerine sürerek fareleri yakalamaya çalışır. Bunlar artık eskide kalmıştır ve bu yöntemleri uygulayan firmalar çağa ayak uyduramamıştır. Farelerden kurtulmak için en uygun firmalar çoğunlukla ilaçlama tekniğini kullanarak sorunları çözüme kavuştururlar. Kimyasal ilaçlarla fare sorunu oldukça hızlı bir şekilde halledilmektedir. Yapılan bu dezenfeksiyon işlemi ile bir daha fareler evinize uğrayamayacak.

İlaçla Fareden Kurtaran Firmalar

Yakalanması zor olan ayni zamanda çok kötü koku yayan fareler birçok insanın başına bela olmuştur. Bu hayvanlardan kurtulmak zor olsa da imkânsız değildir. Bu konuda profesyonel destek alacağınız bir fare ilaçlama firması sorunları kökünden halledilebilir. Bulduğunuz herhangi bir firmayı arayarak yardım istediğinizde farelerden kurtulmak için ilk adımı atmış olursunuz. Böylece sorununuzu çok uğraşmadan çabucak halledebilirsiniz. Soruna anında müdahale eden ekipler uygun ilaçlar ve ekipmanlar yardımıyla farelerden kurtulmanızı sağlayacak.

Fare İlaçlama Garantili

Yaşadığınız sorunu gidermek için destek aldığınız firma dezenfeksiyon işlemi yaptıktan sonra ayni sorunun tekrarlamaması için bütün işlemleri yapar. Bütün işlemler sona erdikten sonra fare ilaçlama garantili firmalar sayesinde evinizde huzur içerisinde oturabilirsiniz. Hayatınız boyunca en az bir defa karşılaşacağınız bu sıkıntıyı aşmak için garantili firmaları tercih etmediğinizde sıkıntılarınız tekrarlayabilir. Sorunları kökünden çözmek için işinin ehli uzman ekiplere sahip firmalar aracılığıyla yapmak en doğru olanı.

En Garantili İlaçlama Firmaları

Bir gün evinizde bir yerlerde fare görürseniz veya fare izlerine rastladıysanız hiç endişeye mahal vermemek gerekir. Zor olsa da çözümü elbet var. Bu işte fare ilaçlama garantili firmalar bu hayvanlardan sizi kesin bir şekilde kurtarmanın garantisini veriyor. Evinize en kısa surede ulaşarak farelerin yuvalarını tespit ediyorlar. Uygun gördükleri ilaçlar ve malzemelerle yerinde müdahalelerle sorunları bir daha ortaya çıkmayacak şekilde çözüyorlar. Sonrasında evinizi aldıkları gibi bırakıyorlar. Kullanmış oldukları ilaçlar ve materyallerin doğaya ve insana hiçbir zararı bulunmamaktadır.

Farelerden Kurtulmak İçin Garantili Firmalar

Günümüzde halen büyük bir problem olarak görülen fare sorununu eski ilkel yöntemlerle çözebilmek imkânsızlaştı. Bu yüzden günümüzde bu sorunlara çözüm olacak ilaçlar üretilmeye başladı. Ve bu ilaçlar yardımıyla farelerden kurtulmaya çalışılmıştır. Bu çalışmalar konusunda başarılı olan fare ilaçlama garantili firmalar her yerde kesin çözüme ulaştıran ilaçlama teknikleriyle hizmet vermektedir. Bu firmalar tarafından yapılan ilaçlamalar sayesinde birçok insan farelerden kurtulmuşlar, hayatlarına kaldıkları yerden güvenle devam etmişlerdir.

Fare İlaçlama İşe Yarar Mı?

Evinizde bulunan haşeratlardan kurtulmak için çeşitli yoları deneyebilirsiniz. Kapan, ilaç gibi yöntemlerle bu hayvanlardan kurtulabilirsiniz. Ancak bu yöntemler her zaman etkili bir sonuç getirmiyor. İlaçlı yiyeceklerle fareden kurtulmak istiyorsanız öncelikle fare hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü farenin büyüklüğüne göre gereken ilaç miktarı değişebilir. Büyük bir fareden kurtulmak için daha fazla ila. Kullanmalısınız, daha azı fareyi sadece uyuşturacaktır. İşlemi uygulayan firmaya fare ilaçlama işe yarar mı derseniz büyük ihtimalle fareden kurtulacaksınız cevabı alacaksınız.

İlaçlama İle Farelerden Kurtulmak

Sağlığınız için pek çok şeye dikkat etmelisiniz. Evinizde bulunan canlılardan farklı hastalıklar kapabilirsiniz. Bu yüzden bu canlıları fark ettiğiniz an onlardan kurtulmak için harekete geçmelisiniz. Fare ilaçlama işlemini yapan firmalardan yardım almak için onları aramalısınız. Bu firmaların her biri farklı fiyat politikalarına sahiptir. Kendinize uygun fiyata sahip firmalardan yardım almak için çeşitli firmalardan bilgi almalısınız. Uygun yöntem ve uygun fiyat ile evinize dezenfeksiyon işlemini yapabilirsiniz.

Sağlık İçin Farelerden Kurtulun

Hayat seviyenizi yükseltmek için evinizi temiz tutmalısınız. Eviniz temiz olursa hem kendinizi daha iyi hisseder hem de daha iyi bir yaşama sahip olursunuz. Ancak bazı durumlarda sizin etkiniz dışında farklı etkenler huzurunuzu bozabilir. Evinize farklı canlılar girebilir. Bu canlılar sizden habersiz duvarların arasında yaşar ve sizin sağlığınızı tehlikeye atar. Bu farelerden kurtulmak için en etkili yöntemlerden biri ilaçlamadır. Bu yöntemle kesin çözüme ulaşabilirsiniz. Fare ilaçlama işe yarar mı diye sormanıza dahi gerek yok, anında uygulamaya geçebilirsiniz.

Fare İlaçlama Kesin Çözüm mü?

Evin içinde sessizlik varken minik pıtırtılar duyuyorsanız veya koltukların perdelerin kenarlarını yıpranmış buluyorsanız evin içinde sizden başka bir canlı daha olduğunu düşünmelisiniz. En fazla 4 yıl yaşayan bu fareler evin duvarlarında sizden habersiz geziyor olabilir. Bundan şüphelendiğinizde ilk yapmanız gerek bir ilaçlama firmasını aramak. Firmadan gelen yetkililerin ilk tercihi genellikle ilaç kullanmak oluyor. Çünkü bu yöntem hem ucuz hem etkili hem de hızlı bir sonuç veriyor. Peki, fare ilaçlama kesin çözüm mü diye sorarsanız bu yöntemin güvenirliği hakkında tatmin edici cevaplar alırsınız.

Evdeki Farelerden Kurtulmak

Evinizde kötü kokular yaratan haşeratlardan kurtulmak için evinize dezenfeksiyon işlemini uygulamalısınız. Bu işlemi yapan pek çok firma bulunmaktadır. Bu firmaları arayarak öncelikle durumunuzu paylaşmalı sonrasında ne yapmanız gerektiği hakkında bilgi almalısınız. Her firmanın kendi fiyat düzenlemesi bulunmaktadır. Bu yüzden hangi firmayı tercih edeceğinize karar vermek için çeşitli firmaların yöntemleri ve fiyatları hakkında bilgi almalısınız. Bu sayede kendi bütçenize en uygun firmayı seçebilirsiniz.

Sağlığı Tehdit Eden Farelerden Kurtulmak

Pek çok kişinin sıkıntı çektiği evdeki farelere bir an önce çözüm bulmalısınız. Sağlığınız için tehlike oluşturan bu canlılar pek çok pis yerden geçiyor ve bu pislikleri evinize bulaştırıyor olabilir. Farklı hastalıklara yakalanmamak için bir an önce bu hayvanlardan kurtulmalısınız. Fare ilaçlama kesin çözüm mü, fareler için ne yapmam gerek diyorsanız ilaçlama firmaları ile irtibata geçmelisiniz. Bu firmalar size yardım etmek için gerekeni yapacaktır.

Fare İlaçlama Nasıl Yapılır

Yaşadığınız evin, binanın veya iş yerinin duvarlarında delikler oluşması ile çeşitli hayvanlar bu deliklerde yaşamaya başlayabilir. Bu hayvanların verdikleri zararlar saymakla bitmez. Dışkılarının kokularının rahatsız etmesi dışında evin içinde bulunan eşyalara da zarar verebilirler. Fare ilaçlama nasıl yapılır derseniz çözüm için farklı firmalardan yararlanabilirsiniz. Genellikle farelerden kurtulmak için bir yiyeceğin üstüne ilaç dökülüyor ve bu ilaçlı yiyecek farelerin ulaşabileceği bir yere bırakılıyor. Bunu yiyen fare ise acısız bir şekilde ölüyor.

Evdeki Farelerden Kurtulma Yolları

Evin içinde bulunan farelerden kurtulmak için pek çok yöntem bulunmaktadır. Kapanlar genellikle fareyi canlı yakalamaktadır. Kapanda bulunan peynire veya başka bir yiyeceğe ulaşmak isteyen fare yiyeceğe dokunduğu anda kapanın mekanizması ile fareyi yakalamaktadır. İlaçlama yönteminde hayvan acısız bir şekilde öldürülmektedir. Son zamanlarda çıkan birçok yöntem bulunmaktadır. Bu sektör her geçen gün kendini yenilemekte ve müşterilerine kaliteli ve güvenli hizmet vermenin daha iyi yollarını aramaktadır.

Fare İlaçlamada Ücretsiz Yöntem

Evdeki haşeratlardan kurtulmak için hayvanlar arası rekabeti de kullanabilirsiniz. Farelerin ezeli rakibi olan kediler sayesinde evinizdeki farelerden kurtulabilirsiniz. Yaşadığınız yerde böyle bir canlıyla karşılaştığınızda ilaçlama firmalarını aramak ve bununla uğraşmak yerine bir kedi sahiplenebilirsiniz. Kedilerin doğal yaşamında var olan vahşilikleri sayesinde fareyi yakalamasını bekleyebilirsiniz. Hem bu sayede herhangi bir ücret ödemeden evinize dezenfeksiyon işlemi uygulamış olursunuz. Fare ilaçlama nasıl yapılır sorusunun pek çok cevabı bulunmaktadır. Bu cevaplardan kendinize uygun olanı siz seçmelisiniz.

Fare İlaçlama Servisi

Evlerde, iş yerlerinde ve pek çok yerde fare problemi ile karşılaşılabilmektedir. Çünkü kemirgen bir hayvan olmasına karşın iskeletinin olmamasının en küçük yerlerden dahi geçebilmesini sağlamaktadır. Eski yöntemler ve yapılan küçük müdahaleler ile farelerden kesin bir şekilde kurtulamazsınız. Profesyonel bir hizmetten yararlanmalısınız. Alanında uzman fare ilaçlama servisi hizmetimiz ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Titiz ve Dikkatli Fare İlaçlama Servisi

Farenin nereden geldiğini nasıl geldiğini düşünüldüğü zaman çok sayıda mikrop ve insan sağlığına zararlı pek çok maddeyi taşımaktadır. Sağlık bu dünyadaki en değerli şeydir. Ekibimiz bu hassasiyet ile yaklaşarak her adımı çok titiz bir şekilde artmaktadır.

Amacımız sizlere güvenilir ve kaliteli bir hizmet sunabilmektir.  İlaçlama için kullanılan ilaçların hepsi Sağlık Bakanlığı tarafından onaylıdır. Fare sorununu çözerken de sağlığınızda da olumsuz bir şey olmaması için çok dikkatliyiz.

Fare İlaçlama Servisi Nasıl Çözüm Bulmaktadır?

Yapılması gereken ilk ve önemli adım ise fare sorunu nereden kaynaklandığının belirlenmesidir. Bu sorunun yanıtı bulunduktan sonra uzman ve deneyimli ekibimiz bir çözüm üretmektedir. Hangi yöntemin uygulanması gerektiği, hangi ilacın kullanılması gerektiği belirlenmektedir.  Sonrasında plan yapılarak uygulamaya geçilmektedir. En son adımda ise dezenfeksiyon yapılmaktadır.

Fare ilaçlama servisi hizmetimiz ile farelerden kurtulmanın yanında bütün mikroplardan da arınmış olmaktadır. Bu alanda sorunsuz bir hizmetin adresi konumunda yer almaktayız. Fare problemi ile karşılaşılan her durumda yardımcı olabilmek için çalışmaktayız.

Fare İlaçlama Şirketleri

Fare sorunu ile başta evler olmak üzere pek çok yerde karşılaşılabilmektedir. Bir kemirgen olan farenin vücudunda bir iskelet olmaması istediği her yere girebilmesini mümkün kılmaktadır. Bu durumda istenmeyen durumların yaşanmasına neden olabilmektedir. Fare ilaçlama şirketleri hizmetlerinden yararlanılarak profesyonel kişilerden destek alınmalıdır.

Evler dışında iş yerlerinde, çatıda, bahçelerde ve havalandırma boşluklarında yaşayabilmektedirler. Birde kömürlük olan yerlerde de görülebilmektedir. Nereden ve nasıl olarak bu yerlere geldiği bilinmediği için ne tür mikroplar taşıdığını bilmek çok kolay değildir.

Böyle bir durum ile karşılaşıldığında ilk akla fare ilacı gelmektedir. Unutulmamalıdır ki fare ilacı bir kimyasaldır. Her zaman kesin bir çözüm sunmamaktadır. Alanında uzman kişiler ilk önce sorunun kaynağını belirleyerek en uygun ilaç ile müdahale etmektedir. Böylelikle fare sorunu ortadan kalkmış olmaktadır.

 Neden Fare İlaçlama Şirketi Hizmetleri Tercih Edilmeli?

İlaçlama yapılması oldukça önemlidir. Çünkü insan sağlığı çok değerlidir. Farelere karşı yapılacak en iyi çözümde bir fare ilaçlama şirketi hizmetini tercih etmekten geçmektedir. Kullanılan ilaçların Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olması ve ilgili izinlerin alınması gerekmektedir. Eğer bu niteliklerin olmayan bir şekilde yapılır ise zehirlenme gibi sağlık problemleri ile karşılaşılabilmektedir.

 Profesyonel Fare İlaçlama Nasıl Yapılmaktadır?

Fare ilaçlama şirketleri en etkili şekilde çözümü bulurken ilk önce sorunun kaynağını bulmaktadırlar. Daha sonra plan yaparak uygulamaktadırlar. En son olarak da dezenfeksiyon yaparak sağlığınıza uygun hale getirmektedir.

Fare İlaçlama Sonrası

Elbette ki fare ilaçlama sonrası kesinlikle hassas bir konudur. İlaçlamadan sonra bir süre evinize ya da işyerinize yaşam alanınıza girmemeniz gerekir. Bol havalandırma yapmanız lazımdır. Fare ilaçlamasından sonra yapmanız gereken detaylı bir temizlik işlemidir. Açıkta kalan, dezenfektan maddelerinin temas edebileceği bütün maddeleri silmeniz gerekir. Çocuklarınız, sizin için sevdikleriniz için tehlike oluşturabilir. Sağlığımız küçük basit önlemler alınmazsa tehlikeye girebilir.

Fare İlaçlamasından Sonra Dikkat Etmemiz Gerekenler

  • İlaçlama sırasında kişisel eşyalarınızı ortaya koymayın.
  • İlaçlama sırasında hijyenik olması gereken özel yaşam alanı eşyalarınızı dışarıya(dezenfektan maddeleri ile temas edecek şekilde) koymayınız.
  • Açıkta yiyecek-içecek tahıl ürünü kesinlikle bırakmayınız.
  • Ayrıca evinize işyerinize yaşam alanınıza ilaçlama sonrası bol havalandırma genel temizlik gibi genel ilkeleri uygulayın.

Fare ilaçlama sonrası dikkat etmeniz gereken daha bir sürü sayamadığım nokta vardır. Biz insan olarak hayatımızda her anımızda temizlik ilkelerine ihtiyaç duyarız. Son günlerde de bunun önemini iyice anladık. Biliyorsunuz her canlının doğada bir yeri bir önemi vardır. Fakat fareler hem çok hızlı üremeleri hem bulundukları ortama yayılıp gıdaları tüketmeleri nedeniyle zararlı hem de fare pisliği ile sıtma kolera veba gibi bulaşıcı hastalıkların yayılımını artırmakta.

Hayatımızda temizlik ilkeleri önemlidir. Ama zamanında yapacağınız temizlik ilaçlama hizmetiyle daha büyük sorunlarını erken dönemlerde halledebilirsiniz. Sevdiklerinizin sağlığı sizin elinizde! Tedbir ve önlemler sizin daha kaliteli bir yaşam sürmenizi sağlayacaktır.

Fare İlaçlama Şirketi Ankara

Piyasada birçok konuda ilaçlama hizmeti bulunmaktadır. Özellikle fare ilaçlama sürekli olarak tercih edilen bir ilaçlama hizmetidir. Fareler insanların hoşuna gitmeyen canlılardır. Sizlerde fare ilaçlama hizmeti ile farelerden tamamen kurabilirsiniz. Profesyonel fare ilaçlama şirketi Ankara bölgesinde en özel ilaçlama hizmeti vermektedir. Özel ilaçlama yöntemi ile fareler artık evinize ve alanlarınıza yaklaşamayacak.

Çevrenize zarar veremeyecek ve fareleri hızlı bir şekilde temizleyecek ilaçlar firma tarafından sizlere sunulacaktır. Uzman ekip ve güvenilir ilaç sistemi ile farelere kökten çözüm bulabilirsiniz. Teknolojik özel ilaç aletleri ile evinizin her köşesi ayrıntılı olarak ilaçlanacaktır. Bu hizmet sizlerin de hoşuna gidecektir. Fare İlaçlama Şirketi Ankara’nın birçok bölgesinde en etkili ilaçlama hizmetini vermektedir.

Anında Fare İlaçlama Şirketi Ankara

Sağlık Bakanlığına uygun prosedürlerde en etkili ilaçlar tercih edilmektedir. Çevre sağlığına dikkat eden fare ilaçlama firması hizmet sonrası müşteri memnuniyeti sağlamayı başarmıştır. Birbirinden farklı ve etkili ilaçları sayesinde fareler dönüşü olmayan yollara girecektir. Kaçmaya çalışan fareler ne yazık ki ilaçların etkisi ile oldukları yerde kalacaktır. Temizlik sonrası dezenfeksiyon tamamen sağlanmış olacaktır.

Sıradan fare ilaçlarının aksine en etkili ilaçlar tercih edilmektedir. Haftanın 7 gün 24 saati boyunca fare ilaçlama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Fareler artık sizi üzmeyecek, korkarak yaşamaya son verin. Kendinizi ve çevrenizi daha temiz ve huzurlu olarak hissedeceksiniz. Sizlerde fare ilaçlama hizmeti Ankara ile farelerden tamamen kurtulacaksınız.

Fare ve Haşere İlaçlama

Havaların ısınması ile haşere ve fare problemlerinde daha sık karşılaşılmaya başlanmaktadır. Özellik ile kemirgenler içerisinde yer alan fare her yerden çok rahat bir şekilde geçebildiği ve hızlı çoğalabildiği için büyük bir sorundur. Haşerelerde ise en çok hamam böceği, tahta kurdu, termit gibi böcek türleri ile karşılaşılabilmektedir. Evlerde başta olmak bahçelerde, çatılarda ve iş yerlerinde bu tür problemler yaşanabilmektedir. Hem hayatı hem de sağlığı olumsuz bir şekilde etkilemektedir. En hızlı ve kesin çözüm ise fare ve haşere ilaçlama hizmetinden yararlanmaktan geçmektedir.

En Etkili Çözüm: Fare ve Haşere İlaçlama

Fare ya da bir haşere problemi ile karşılaşan kişilerin bazıları kendileri çözüm bulmaya çalışmaktadır. Ancak çok etkili olmamaktadır. Çünkü ilaçlama hizmetlerindeki gibi sorununun nedeni belirlenmemektedir.  İlaçlama işlemi profesyonel olarak yapılır ise gelişmiş ekipmanlar ve onaylı ilaçlar ile planlı bir şekilde yapılmaktadır. Böylelikle alanlar sağlık açısından en uygun hale gelmiş olmaktadır.  Sonrasında ise dezenfeksiyon yapılarak tamamlanmaktadır.

Uzman ve Güvenilir Fare ve Haşere İlaçlama

Fare sorunu için ilaçlama yapılırken çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Problemin kaynağına göre en uygun yöntem seçilmektedir. Haşerede ise böceğin türüne göre yöntemler değişiklik göstermektedir. Fare ve haşere ilaçlama hizmetimiz ile profesyonel bir çalışmayı sizler ile buluşturmaktayız. Uzman ve güvenilir hizmetin adresi konumunda yer alan firmamız ile mümkün olan en kısa sürede sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Fare İlaçlama Çeşitleri

Nerede bulunursanız bulunun haşere veya fareler ile kaçınılmaz olarak karşılaşma ihtimaliniz olacaktır. Hayatın her anında mutlaka fare veya haşere ile karşılaşabilirsiniz. İşyerinizde üreyen hamamböcekleri koloni olarak yüksek nüfuza ulaşabilir. İşte istenmeyen böcek kolonilerini ilaçlamak en doğru karar olacaktır. İster ofisinizi ister evinizi ister garajınızı. Nerede olursa olsun ilaçlama her zaman yapılacaktır ve ilaçlama sonrası steril bir alanda olacaksınız. Temiz bir yaşam alanı kim istemez? Fare ilaçlama çeşitleri konusuna göz atın!

Hayatınız Plan Üzere Olabilir Fare Plansız Gelebilir

Evinizi haşere basmış olabilir çünkü gayet normal asıl normal olmayan ilaçlanmamasıdır. Hızlı ve sizi rahatsız etmeyen bir ilaçlama yapılmasına ne dersiniz? Sizi günlük yaşamınızdan alıkoymayacak hizmetler her daim mevcuttur.

Farelerin özellikleri nelerdir ?

Fareler karşılaşmaktan pek hoşnut kalmadığımız, özellikle evlerimizde gördüğümüzde midemizi bulandıran kemirgen haşarelerdendir. Fareler memeli hayvanlar olduklarından, bu özelliğiyle diğer tüm haşare türlerinden farklıdır. Dünyanın her yerine yayılmış, neredeyse her iklime uyum sağlayabilmişlerdir. Fareler çok hızlı hareket edebilen ve üreyebilen canlılardır. Türlerine göre boyutları ve renkleri değişkenlik gösterir. Yanaklarında 2 adet keseleri bulunur ve bu keseler sayesinde yiyeceklerini taşıyabilirler. Bıyıkları sayesinde ortamdaki sıcaklık değişimini rahatlıkla farkedebilirler.

Farenin kaç türü vardır ?

Fareler yeryüzünde neredeyse her tür iklim koşuluna uyum sağlayabilmiş canlılardır. Dünya üzerinde de pek çok türü bulunur. Lağım faresi, fındık faresi, tarla faresi, geyik faresi, odun faresi, çatı faresi, ev faresi bu türlerden bazılarına örnektir.

Farenin ömrü ne kadardır ?

Farelerin ortalama ömrü 2 ila 5 yıl arasında değişkenlik gösterir. Çevresel faktörlere bağlı olarak fareler daha uzun yada daha kısa yaşayabilirler. Örneğin; doğal ortamında sürekli avcı hayvan tehlikesiyle karşı karşıya olan farelerin ömrü 1 yıl olabilirken, evlerimizde yaşayan farelerin ömrü 3-4 yılı bulabilir.

Farenin boyutu ne kadardır ?

Farelerin boyutları türlerine göre değişkenlik gösterir. Ev fareleri ortalama 8-10 cm boyutlarındadır. Lağım ve çatı faresi olarak adlandırılan farelerin boyutları ise 30 cm civarındadır. Bunun yanı sıra farelerin yavru ve erişkin olanlarının aralarında ise yine bir boyut farkı bulunmaktadır.

Fare tek seferde kaç tane yavru doğurur ?

Fareler her ne kadar memeli hayvanlar grubuna girseler de haşareler gibi hızlı üreme özellikleriyle bilinirler. Çok kısa sürede nüfuslarını artırabilirler. Tek seferde ortalama 5 ila 15 yavruya kadar doğurabildikleri bilinmektedir.

Fareler kaç gün aç kalabilir ?

Pek çok canlı gibi farelerin de yaşamlarını idame ettirebilmeleri için yemek yemeleri gerekir. İnsanlar da dahil olmak üzere çoğu canlı aç ve susuz birkaç gün idare edebilir. Bu durum fareler için de geçerli. Bir fare yemek yemeden yalnızca birkaç gün yaşamını devam ettirebilir. Bunun yanı sıra farelerin kendilerine besin kaynağı bulmak konusunda zorlanmadıklarını da hatırlatmak gerekir. Çok ufak deliklerden dahi geçebilen fareler kolayca kendilerine besin bulabilirler. Ancak bu besinleri bulamadıkları taktirde ise 2 ila 4 gün süreyle de aç kalabilirler.

Fareler kaç gün susuz kalabilir ?

Fareler yemek yemeden kısa bir süre hayatta kalabilse de, aylarca susuz yaşayabilirler.Bunun sebebi ise aslında birçok hayvan gibi, farelerin de ihtiyaç duydukları suyun çoğunu veya tamamını yedikleri gıdalardan elde etmesidir. Bu sebeple fareler uzun süre aç kalırsa hayatta kalamazlar ancak su ihtiyaçlarını besin kaynağı buldukları sürece giderebilirler.

Fareler nasıl ürer ?

Diğer haşarelerin aksine fareler memeli hayvan sınıfındadır. Çok hızlı üreyebilme özelliğiyle bilinirler. Çiftleşme dönemleri geldiğinde dişi fareler, erkek farelerin ilgisini çekmek için feromon adı verilen bir hormon salgılar. Bu feromonu algılayan erkek fareler ise çiftleşme çağrısını dişi farelere duyurmaya çalışır. Her erkek fare bunun için farklı tür ses kullanır. Fare seslerinin yoğun olarak duyulmasının sebebi ise muhtemelen çiftleşme dönemlerinin olmasıdır.

Fareler en çok hangi mevsimde ortaya çıkar ?

Fareleri evlerimizde çoğunlukla sonbahar ve kış mevsiminde görürüz. Bunun sebebi ise farelerin besin kaynaklarını yazın dışarıdan elde edebilmesi. Kışın kötü hava şartları sebebiyle besin bulmakta zorlanan fareler sıcacık evlerimizi tercih ederler. Bunun yanı sıra en sevdikleri hava koşulları da sıcak havalardır.

Fareler ne zaman ürer ?

Fareler, yapıları her ay doğum yapmaya müsait olsa da yılda en fazla 4-7 kez doğururlar. Üremeleri yaklaşık olarak 2 ayda bir tekrarlanır. Farelerin ürediği belirli bir mevsim yoktur. Tüm yıl boyunca yavruları olabildiği gibi, her iklim koşuluna da kolaylıkla uyum sağlayabilirler.

Fare ses çıkartır mı ?

Fareler, insanlardan çok da farklı değildirler bu nedenle çoğu deney fareler üzerinde yapılır. Duygularını ifade etmek için ve başka bir dost kemirgenin yiyecek kaynağı , su ve barınak bulabileceği yerlerde iletişim kurmak için sesler çıkarırlar. Sesleri genellikle gıcırtı şeklindedir. Bunun yanı sıra fareler hem ultrasonik hem de işitilebilir sesler çıkarabilir. Farelerin gıcırdadığını duyduğunuzda, muhtemelen yakındaki diğer farelerle iletişim kurdukları anlamına gelir. Bu sesleri geceleri duymanız daha olasıdır.

Fareler neleri sevmez ?

Hayatta kalma içgüdüleri, farelerin daha büyük hayvanlardan kaçınmalarına neden olur. Geceleri aktif olmaları, farelerin yırtıcı hayvanlar tarafından görülmekten ve insanlarla temastan kaçınmalarına yardımcı olur. Fareler tehlikeden kaçındıkları için, yüksek seslerden veya parlak, yanıp sönen ışıklardan da korkabilirler.

Fareler en çok neyi sever ?

Farelerin peynir sevdiği herkes tarafından bilinir. Ancak en çok sevdikleri şey peynir değildir. Karbonhidrat açısından peynirden daha zengin gıdalar fareler için daha cazip olacaktır. Farelerin yemekten en çok hoşlandıkları şey çikolatadır. Çikolata, fareler için peynire göre daha cezbedici bir besin kaynağıdır. Bunun yanı sıra tahıl ve et yemekleri de farelerin gözde yiyecekleri arasındadır.

Fare ne ile beslenir ?

Fareler yiyecek konusunda seçici değillerdir. Fareler omnivor (hepçil) canlılardır bu da hem bitkileri hem de et yedikleri anlamına gelir. Teknik olarak omnivor olmalarına rağmen fareler; tahıllar, tohumlar ve meyvelerden oluşan, esasen karbonhidrat bakımından yüksek olan her şeyi tercih ederler. Sıradan ev fareleri bulabildiği hemen hemen her şeyi yiyeceklerdir. Aslında, yiyecek azsa, fareler birbirlerini bile yiyebilirler.

Fareler nerelerde yaşar ?

Fareler besin ve su kaynağı bulabildiği her yerde yaşayabilmektedir. Ev fareleri, insan yapılarının içinde ve çevresinde yaşar. Yuvalarını genellikle ; duvar boşluklarına, çatı katlarına, bodrumlara, dolaplara, depo, kiler ve benzeri birçok kuytu yere yapabilirler. Tarla fareleri gibi besin kaynaklarını toprak altından sağlayan fare türleri ise ağaçlık alan, bahçe ve tarla gibi yerleri tercih ederler.

Fareler nerelerde saklanır ?

Farelerin evlerimize besin arayışı için yada soğuk hava koşullarından korunabilmek için geldiklerini unutmamak gerekir. Bu sebeple onları nerede aramamız gerektiğini çok iyi biliriz. Farelerin besin kaynaklarını en yoğun olarak bulabilecekleri yer şüphesiz ki mutfak yada kilerlerimizdir. Yuvalarını genellikle kuytu köşelere yapmayı tercih eden farelere ; çatı katı, bodrum katı, havalandırma , dolap arkaları , duvar oyukları gibi yerlerde rastlamamız kuvvetle muhtemeldir.

Fareler yuvalarını nereye yapar ?

Fareler yuvalarını genellikle kuytu yerlere yapmayı tercih ederler. Gündüzleri etrafta görünmüyorlarsa, muhtemelen yuvalarına çekilmişlerdir. Besin kaynaklarını genellikle bizler etrafta olmadığımız zamanlarda ararlar ki bunun için ise en uygun zaman gece saatleridir. Fareler yuvalarını ; duvar oyukları, çatı katları, bodrum, kiler, depo, dolap arkaları gibi karanlık yerlere yapmayı tercih ederler.

Fareler tırmanabilir mi ?

Oldukça hızlı, atik, çevik olan fareler aynı zamanda çok iyi tırmanıcılardır. Dik yüzeylere dahi kolayca tırmanabilirler. Ancak tırmandıkları yerin yüzey malzemesi önemlidir. Örneğin; beton, tuğla, dış cephe kaplaması, sıva, ahşap kaplama, kiremit, vb. yüzeylere rahatça tırmanabilirken, cam gibi pürüzsüz yapıda olan yüzeylere tırmanmakta zorlanırlar.

Fareyi hangi hayvanlar yer ?

Ev fareleri; baykuşlara, şahinlere, kedilere, köpeklere, kokarcalara ve yılanlara av olabilirler. Peçeli baykuşlar özellikle en etkili fare avcılarıdır. Bu baykuşlar, bir gecede bir düzineden fazla fareyi tüketebilirler.

Fareler zıplayabilir mi ?

Farelerin keskin tat, duyma, koku alma ve dokunma duyuları vardır. Mükemmel tırmanıcılardır ve her türlü engebeli dikey yüzeye tırmanabilirler. Aynı zamanda inanılmaz yüksekliklere de atlayabilirler! Farelerin yaklaşık 25 cm yüksekliğe atladıkları gözlenmiştir. Ortalama boyutlarının 3 ile 10 cm arasında olduğu düşünülürse, farelerin zıplama konusunda da yetenekli oldukları söylenebilir.

Fare ısırır mı ?

Neyse ki, fareler saldırgan değildir ve genellikle insanları tehdit altında kaldıklarında veya köşeye sıkıştıklarında ısırırlar. Onlarla uğraşmadığınız sürece, ısırılma olasılığınız çok düşüktür. Fare ısırıkları genellikle ciddi değildir, ancak ısırıldığınız taktirde bir doktora görünmek yine de iyi bir fikir olacaktır. Kemirgen ısırıklarının ana tehdidi ise enfeksiyon riskidir.

Fareler suda yaşayabilir mi ?

Farelerin yeteneklerinden birisi de iyi bir yüzücü olmalarıdır. Ön ve arka ayaklarını hatta kuyruklarını da yüzmek için kullanabilirler. Karada hızlı şekilde hareket ettikleri gibi suda da aynı hızla hareket edebilirler. Bunun yanı sıra, tamamen suya daldırıldığında, farelerin nefeslerini üç dakikaya kadar tutabildiği de bilinmektedir.

Fare ne renktir ?

Farelerin renkleri de türlerine göre değişkenlik gösterir. Renkleri; beyazdan açık kahverengiye, koyu kahverengiye, gümüşe, griye veya siyaha kadar değişebilir. Bazı fareler ikili renklenme de sergileyebilirler. Beyaz ve kahverengi, bu kombinasyonların en yaygın olanıdır. Evlerimizde sıklıkla karşılaştığımız ev farelerinin rengi ise açık kahverengi veya gri ve siyah arası bir renkte olurlar.

Fare dışkısı nasıl olur ?

Fareler diğer haşarelere göre daha fazla dışkı üretirler. Fareler günde ortalama 50-60 adet topak şeklinde dışkılarlar. Çoğunlukla 1-2 mm boyutlarında olan fare dışkıları, genellikle siyah renktedir. Görüntü itibarı ile çörek otuna benzemektedir. Fare dışkısı taze ise yumuşak ve koyu renkte olur. Üstünden birkaç gün geçtikten sonra sertleşir ve daha mat siyah bir renge bürünür. Ancak farenin türüne göre dışkısı da değişebilir.

Ev faresinin dışkısı nasıldır ?

Farelerin türüne göre dışkılarında da değişiklik gözlenebilir. Karşımıza çıkma ihtimali en yüksek olan ev farelerinin dışkıları dikdörtgen şekline benzer ve küt uçludur. Genellikle kümeler şeklinde görürüz. Boyutları 1 ila 1.5 mm boyutlarındadır. Renkleri ise koyu kahve yada siyahdır. Taze dışkılar genellikle yumuşak ve koyu renklidir. Gün geçtikçe sertleşir ve mat siyah bir renk alır.

Fareler etçil midir otçul mudur ?

Fareler hem etçil hem de otçuldur. Hem etle hem de otla beslendikleri için hepçil hayvanlar grubuna girer. Ancak büyük ölçüde otçul olarak beslenen fareler, her türlü meyve veya tahıl ürününü tüketebilirler. Bunun yanı sıra, sıradan ev fareleri bulabildiği hemen hemen her şeyi yerler.

Fareler ile bulaşan hastalıklar nelerdir ?

Fareler bazıları için sevimli yaratıklar olsa da, oldukça tehlikeli ve zararlı hayvanlardır. İnsanlara zarar verebilecek çeşitli bakteri ve virüsleri taşırlar. Bu hastalıkların başında; Hantavirüs, veba, leptospiroz gelir. Çoğunlukla pis ortamlarda gezinen fareler, insanlara bu hastalıkları farklı yollarla bulaştırabilmektedir. Oldukça ciddi sonuçları olan bu hastalıklar, fare dışkısı veya fare ısırıkları yoluyla bizlere bulaşabilmektedir.

Fare ısırığı nasıl olur ?

Fareler çok keskin dişlere sahiptir. Yeterince besin kaynağı bulamadıkları yada insanları bir tehdit olarak gördükleri durumlarda ısırabilirler. Fare ısırıklarında en sık rastlanan belirtiler; ısırılan bölgede kızarıklık, şişlik, şiddetli ağrı ve acı yada iltihaplanmadır. Fareler pek çok hastalığı bünyesinde barındırıyor olabilir. Hastalık bulaşan kişilerde ; eklem ağrısı,baş dönmesi,baş ağırısı, mide bulantısı,ateş veya ciltte döküntü görülebilir.

Fare ışığa gelir mi ?

Fareler gececi hayvanlardır. Bu nedenle en çok karanlıkta ortaya çıkarlar ve yiyecek ararlar. Genelde parlak ışıklardan hoşlanmazlar, ancak gün içerisinde de fareyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun anlamı çoğunlukla yiyeceksiz kalması yada yuvasının bozulmuş olmasıdır. Gün içerisinde fareyle karşılaşmışsanız bunun bir diğer anlamı ise eviniz fare istilasıyla karşı karşıya kalmış olabilir.

Farenin latince karşılığı nedir ?

Farenin latince karşılığı “ Mus ( Genus)“ ‘tur.

Fareden nasıl kurtuluruz ?

Evinizde fare tehditiyle karşı kaşıya kaldıysanız, bu farelerden kurtulmak için pek çok çözüm bulabilirsiniz. Fare kapanı kurmak, fare zehiri yada fare yapışkanı kullanmak, hatta bir hayvan yardımıyla dahi onlardan kurtulmayı tercih edebilirsiniz. Ancak bu çözümlerin hepsi vakit kaybı yaşamanıza sebep olabilir. Fareler diğer haşare türlerinin aksine çok ciddi zararlar verebilir. Pis ortamlarda sıkça gezinen farelerin, pek çok çeşitli bulaşıcı hastalığı taşıdığını da biliyoruz. Bu sebeple farelerden en kısa sürede kurtulmak için profosyonel bir ilaçlama firmasıyla anlaşmamız ve evimizi ilaçlatmamız en etkili ve kesin çözüm yolu olacaktır.

Fareler uyur mu ?

Tıpkı insanlar gibi farelerin de uykuya ihtiyaçları vardır ancak uyku alışkanlıkları bizimkinden biraz farklıdır. Fareler gececi hayvanlardır ve uyku alışkanlıkları da bulundukları ortamlara göre değişebilir. Tehlikenin en az olabileceği gece saatlerinde aktiftirler. Aynı zamanda farelerin gözleri çok zayıftır ve parlak ışıklara duyarlıdır. Bu sebeple gündüz saatlerinde yuvalarına çekilip uyumayı tercih ederler. Ortalama 12 saat kadar uyudukları bilinmektedir.

Fare ve sıçanın farkı nedir ?

Fareler ve sıçanlar arasındaki en ayırt edici fark boyutlarıdır. Fareler ortalama 3 ila 10 cm boyutlarında ince yapılıyken , sıçanlar ise boyut olarak daha büyük ve daha kaba bir kürke sahiptir.Bunun yanı sıra, sıçanlar kapalı alanlarda kalmayı pek tercih etmezken, fareler her tür ortama ayak uydurabilirler. Yaşam sürelerindeki farklılık da ayırt edici unsurlardandır. Sıçanların ömrü farelere göre daha kısadır. Dışkılarına bakarak da sıçan ve fareyi ayırt edebiliriz. Fare dışkıları genellikle çubuk şeklindeyken, sıçan dışkıları kapsül şeklindedir.

Fareler evlerimize nereden gelir ?

Fareler evlerimize genellikle duvarlarda, zeminlerde ve temellerde bulunan çatlaklar veya deliklerden girerler. Genellikle bir fareyle karşılaşıncaya kadar bu deliklerin farkında olmayız. Fareler vücut yapıları gereği çok küçük boşluklardan bile geçebilirler. Bunun yanı sıra, fareler sadece pencerelerdeki veya tavanlardaki boşluklardan değil, kanalizasyon hatlarından da girebilirler. Drenaj boruları düzgün şekilde kapatılmazsa, fareler evlere lavabo veya küvet kanallarından da girebilir. Ayrıca sıhhi tesisat ve gaz hatlarının etrafındaki giriş deliklerinden içeri girdikleri de bilinmektedir.

Fare zehiri işe yarar mı ?

Fare zehiri kulağa hoş gelebilir ve kolay bir yol gibi görülebilir, ancak uzmanlar bu seçeneği önermiyor. Zehir fareleri öldürecek olsa da, fare leşleriyle beslenebilecek hayvanları da öldürebilir. Ayrıca sizin ve varsa evcil dostunuz için de ciddi zararları olabilir. Zehirlerin çoğu ise anında etki göstermez. Farenin zehirden yemesi, yuvasına dönmesi ve ancak o zaman ölmesi beklenir. Ne yazık ki, fareler küçük delikleri sever ve genellikle duvarlar gibi ulaşılması zor yerlerde ikamet ederler.

Fareler kulak yer mi ?

Fareler saldırgan hayvanlar değillerdir ancak genellikle insanları tehdit altında kaldıklarında veya köşeye sıkıştıklarında ısırırlar. Böyle bir durumda da insanların yumuşak dokulu organlarına yönelirler. Kulak, dudak, burun, parmak gibi organlar farelerin ısırma eğiliminde oldukları organlarımızdandır. Uzun süre aç kalan fare, insanları ısırabilir.

Fare klozetten çıkar mı ?

Fareler tırmanma konusunda çok yetenekli hayvanlardır. Dış yüzeylere rahatlıkla tırmanabildikleri gibi iç yüzeylere ve borulara da tırmanabilmektedirler. Bu sebeple klozette fare görme ihtimaliniz oldukça yüksektir. Drenaj boruları düzgün şekilde kapatılmazsa, fareler evlere lavabo veya küvet kanallarından da girebilir.

Fare zehirinin insanlar ve diğer canlılar için zararı var mı ?

Fare zehiri kullanmak en kolay yol gibi gelebilir ancak insan sağlığı için ciddi sonuçlar doğurabilir. Bunun yanı sıra varsa evcil hayvanınız bile bu şekilde zehirlenebilir. Fare zehiri bünyesinde damar tıkanıklığı ve kanın pıhtılaşma sorununu tedavi etmekte kullanılan antikoagülan maddesini barındırır. Yüksek dozajlarda etkili madde içerdiği için kılcal damarlarda kanın çok hızlı hareket etmesine yol açar ve farelerin iç organlarının parçalanmasına neden olur. Günümüzde üretilen fare zehirleri çok güçlüdür. Ancak anında etki göstermezler. Bu zehirlerle temas da bizler ve diğer canlılar için çok ciddi zararlara sebep olabilir.

Fare ölüsü kokar mı ?

Ölü fare kokusu uzun mesafelere yayılabilen çok ağır bir kokudur. Sıcaklığın ve nemin fazla olduğu yerlerde daha fazla hissedilir. Bu kokuyu ortadan kaldırmak çok zordur. Geniş bir alana yayılması sebebiyle de farenin ölüsünü bulup, kokuyu ortadan kaldırmaya çalışmak da bir o kadar zordur.

Farelerin hangi türleri yaygın olarak karşımıza çıkar ?

Farelerin dünya üzerinde bilinen pek çok türü vardır. Her türlü iklim şartlarına uyum sağlayabilen farelerin ülkemizde en çok görülen türleri ; Lağım faresi, ev faresi, fındık faresi, tarla faresi, geyik faresi, odun faresi, çatı faresidir. Bu türlerden ev, işyeri ve ofislerde sıklıkla karşımıza çıkan ev fareleridir.

Farelerin yaşam döngüsü nasıldır ?

6 haftalık dişi ev faresi olgunlaşmış ve kendi yavrularını üretmeye hazırdır. Bu hızlı olgunlaşma süreci, farelere muazzam üreme yetenekleri sağlar. İç mekanda yaşamak, tüm yıl boyunca üreyebilecekleri için bu yetenekleri geliştirir. Dış mekanlarda üreme yalnızca ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında gerçekleşir. Bir farenin evinize sığınması üreme veriminin artmasına yol açtığı gibi, yaşamlarının uzunluğu da artırır. Ortalama bir fare doğada sadece yaklaşık 12 ay yaşayabiliyorken, iç mekanlarda bu sayı 2 ila 3 yıla kadar çıkabilir. Bunun nedeni, farelerin kapalı ortamlarda sert hava koşullarına veya avcılara maruz kalmamasıdır.

Fareler hangi kokulardan hoşlanmaz ?

Farelerin koku alma duyusu çok gelişmiştir. Her canlıda olduğu gibi farelerin de sevmediği kokular vardır. Naftalin, amonyak,mazot, soğan, nane, fesleğen,karanfil, kekik bu kokulardan bazılarıdır.

Farelerin en büyüğü hangisidir ?

Kapibara fare türleri arasında en büyüğüdür. Vatanı Güney Amerika’dır. Oldukça tüylü bir vücudu vardır ve bu tüyler sayesinde çok soğuk hava koşullarında bile hayatta kalabilir. Etçil olmasıyla bilinen Kapibaraların boyu 1.40 ila 1.45 m arasında değişkenlik gösterir. Ağırlığı ise 70 kiloyu bulan bu fareler, hem suda hem de karada yaşamlarını devam ettirebilirler.

Fareler için doğal çözümler nelerdir ?

Farelerden kurtulmak için uygulanabilecek doğal çözümler malesef sınırlı sayıdadır. Farelerin girebileceği deliklerin etrafına nane yaprağı veya defne yaprağı bırakabilir yada çay ağacı yağı ve nane yağı sürebilirsiniz. Bunun yanı sıra farelerin sevdiği peynir,tahıl yada özellikle çikolata gibi besinlerle tuzak kurabilir ve farelerden kurtulabilirsiniz. Fare zehiri kullanmak fareden anında kurtulmanıza sebep olmaz, zehiri yiyen fare ancak birkaç gün içerisinde ölür. Evinizdeki veya iş yerinizdeki farelerden kurtulmanın en kısa ve en etkili yöntemi ilaçlatma yaptırmaktır.

Farenin ülkemizde görülen türleri nelerdir ?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pek çok sayıda fare türü bulunur. Bunlar bazıları ; ev faresi, fındık faresi, lağım faresi, kör fare, çatı faresi, tarla faresi, su faresi, orman faresi, pamuk faresi ve kanguru faresidir. Bu türler arasında sıkça karşımıza çıkanları ise ev faresi, fındık faresi ve lağım faresidir.

Fareler nasıl çoğalır ?

Fareler üreme yoluyla çoğalır ve adete üreme makineleridir. 19 ila 21 günlük bir gebelik süreleri vardır. Bir dişi fare her yıl yaklaşık 5 ila 10 kez hamile kalır ve 3 ila 14 yavru doğurabilir. Fareler her yıl çoğalırlar ve anne fare doğumdan hemen sonra tekrar çiftleşebilir.

Fare ilaçlaması yapıldıktan sonra evin ilaçlanan odası kullanılmaya devam edilebilir mi?

Evinizi ilaçlattığınız firmayı iyi belirlemeniz gerekir. İlaçlama firması mutlaka size işlem öncesinde ve sonrasında ne yapmanız gerektiği konusunda bilgi vermelidir. İlaçlama sonrası ilaçlanan bölgeyi 2-3 saat kapalı tutmalı, daha sonra herhangi bir hastalığı bulunmayan sağlıklı bir kişi tarafından içeri girilerek pencere ve balkon kapıları gibi hava sirkülasyonu sağlayan bölümler açılmalıdır. Bu işlemi yapan kişi hızlı bir şekilde dışarı çıkmalı içeride gereksiz yere durmamalıdır. Evi havalandırdıktan sonra temizlik işleminizi yapıp, kullanıma devam edebilirsiniz. Yaptığınız temizlik işleminin ıslak temizlik olmamasına dikkat etmeniz de çok önemlidir.

Fare ilaçlaması sırasında evi, işyeri, ofisi vs. boşaltmak gerekir mi ?

Yaşam alanlarınızın ilaçlandığı sırada evde bulunmamanız gerekmektedir. Kullanılan ilaçlar solunmamalı aksi taktirde zehirlenmelere yol açabilmektedir. Varsa evcil hayvanınız için de aynı durum geçerlidir. Yapılan ilaçlama işlemini denetlemek isteyenleriniz olacaktır. Ancak bu sağlığınız için çok yanlıştır. Bu nedenle güvenebileceğiniz firmalardan yardım talep etmeli ve bölgeden uzaklaşmalısınız.

Fare öldürmek için Raid gibi ilaçlar kullanılır mı?

Marketlerden veya eczanelerden kolaylıkla temin edebileceğiniz Raid türündeki popüler haşare ilaçları fareleri öldürmek için de kullanılabilir. Ancak ne kadar etkili olduğu konusu tartışmalıdır. Fare zehirleri fareleri anında öldürmez. Bunun için zehiri yedikten sonra belirlir bir gün geçmesi gerekir.Farelerden kurtulmanın en etkili ve kesin yöntemi bir profosyonelden yardım almak olacaktır.

Fare ilacı nerede satılır ?

Marketlerden,eczanelerden veya tarım ilacı satılan yerlerden bu ilaçları temin edebilirsiniz. Ancak ilaçları kullanırken kendinizi ve sizinle birlikte yaşayan kişileri riske atmamak adına oldukça dikkatli olmanızda fayda var. Fareler insan sağlığı açısından büyük risk oluşturur. Bu nedenle işinizi şansa bırakmamalı, mutlaka ilaçlama işlemi için bir profosyonelden yardım almalısınız.

Fare ilaçlaması kaç kez yapılmalıdır ?

İlaçlama yapılırken, haşarelerin üreme ve gelişme süreçlerinin göz önünde bulundurulması büyük önem taşımaktadır. Yaptırılacak olan ilaçlama belirli aralıklarla ve düzenli bir şekilde yaptırılmalıdır. Larvalarının gelişim süreçleri de göz önüne alındığında, ilk ilaçlamadan sonra 15 gün arayla bir ilaçlama daha yapılması etkili bir sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Fare ilacını ezcanelerden temin edebilir miyiz ?

Eczanelerde çeşitli haşareler için ilaçlar bulunmaktadır. Fareler için olan zehirli ilaçları da eczanelerden temin edebilirsiniz. Ancak bu ilaçların çoğu etkisizdir. Süpermarketlerden ve eczanelerden temin ettiğiniz haşere ilaçları, kokuludur veya diğer toksit maddeler ile zenginleştirilmiştir. Kullanımı ise oldukça basit olan bu ilaçları ilk kullandığınızda etkili olduğunu düşünürsünüz ancak üstünden birkaç gün geçtikten sonra fareler ile tekrar karşılaştığınızda hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz oldukça yüksektir. Söz konusu fareler olunca daha da dikkatli olmalı ve ilaçlama işlemini mutlaka bir profosyonele yaptırmalıyız.

Fareler için yapılan ilaçlama yöntemi nasıl olmalıdır ?

Sağlıklı ve garantili bir ilaçlama yapmak istiyorsak , uzman bir ilaçlama firmasından yardım almak en doğru seçenek olacaktır. Tüm haşare türlerinde olduğu gibi fareler için de en doğru ilaçlama yöntemini belirlemek çok önemlidir. Haşare probleminizin neden kaynaklandığının, ne tür ilacın kullanılması gerektiğinin,kesin çözüme nasıl ulaşabileceğinizin ve ilaçlama işleminden önce ve sonra neler yapmanız gerektiğinin bilgisi sizlere mutlaka verilmelidir.

Fare ilaçlaması kaç ay etkisini gösterir ?

Fare ilaçlaması, tespit edildiği ilk anda vakit kaybetmeden yapılmalıdır. İlaçlama yapıldıktan sonra 24 saat ıslak temizlik yapmamalısınız. Yapılan ilaçlamanın etkili bir sonuç verebilmesi için belirli aralıklarla düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Evinizi sık sık süpürmeli, silmeli ve havalandırmalısınız. Varsa evcil hayvanınızın temizliği de oldukça önemlidir. Dostlarınızı sık sık yıkamalı ve her yıkamadan sonra tüylerini taramalı ve tararken kontrol etmelisiniz.

Fare ilacını kendimiz yapabilir miyiz ?

Haşare ilaçları yoğun kimyasallar içerir,evde yapılması mümkün değildir. Bunun yerine profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım almanız en doğru seçenek olacaktır. Unutmayın, haşareler sağlığınızdan daha kıymetli değildir.

Fare ilacını nereden bulabilirim ?

Haşare ilaçları, içerdiği ağır kimyasallar sebebiyle insan sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir. Bu sebeple fare ilaçlamasını kendi başınıza yapmayınız. Eczanelerden satın alacağınız fare ilaçları yada zehirleri etkili bir sonuç almanızda size yardımcı olmayacak aksine zaman kaybı yaşamanıza sebep olacaktır. Mutlaka bir profosyonelden yardım alınız.

Farelerden kurtulmak için kesin çözüm nedir?

Fareler ile tek başına vereceğiniz mücadele zaman kaybı yaşamanıza hatta farenin sizi veya varsa evcil hayvanınızı ısırmasına sebep olabilir. Bu ısırık da beraberinde ciddi sağlık sorunları getirebilir. Bu sebeple fareden bir an önce kurtulmak hayati önem taşımaktadır. Eğer evinizde fare gördüyseniz vakit kaybetmeden bir ilaçlama şirketini aramalı ve onlardan kurtulmak için yardım istemelisiniz. Diğer tüm haşarelerde olduğu gibi farelerden de kurtulmanın en etkili ve kesin çözüm yolu ilaçlama yaptırmaktır.

Fare için ne zaman ilaçlatma yapmak gerekir ?

Fareler için en uygun ilaçlama zamanı bahar aylarının başlangıcı olacaktır. Ancak her mevsim evlerimizde fare görmemizin mümkün olabileceğini unutmamakta fayda var. Fare ilaçlamasında dikkat etmemiz gereken en önemli şey zamandır. Fare görüldüğü ilk andan itibaren vakit kaybetmeden ilaçlama yapılmalıdır. En başından alınan önlemler en etkili çözümleri de beraberinde getirecektir.

Farelerin sevdiği ortamlar nerelerdir ?

Fareler genellikle pis ortamları severler. Ormanlarda, otlaklarda ve insan yapımı yapılarda rahatlıkla yaşayabilirler. Yani dış ortamlarda yada iç ortamlarda rahatça yaşamlarını sürdürebilirler. Parlak ışıklardan hoşlanmayan fareler, yuvalarını ise karanlık ve kuytu alanlara yapmayı tercih ederler.

Evde veya işyerinde bir tane fare gördüysek başka fareler de var mıdır?

Ne yazık ki, evinizde tek bir fare bulmak, samanlıkta iğne bulmaktan çok da farklı değildir. Bu küçük kemirgenler kendi kendilerine olduklarında nispeten sessizdirler. Kediler, yılanlar, baykuşlar, şahinler ve tilkiler dahil olmak üzere ana yırtıcıları usta avcılar olduğu için, nasıl mükemmel şekilde saklanacaklarını ve tespit edilmeden nasıl dolaşacaklarını çok iyi bilirler. Fareler gececidir, bu sebeple gündüz evinizde dolaşan bir fare gördüysen muhtemelen yuvası kalabalıklaşmıştır ve kendine yeni bir yuva arıyor olabilir. Yani harekete geçmek için tek bir fare görmeniz yeterli, muhtemelen devamı da vardır.

Farelerden korunma yolları nelerdir ?

Evlerimizde fare istilasından kaçınmak için girebilecekleri delik, boşluk veya çatlakları onanarak işe başlayabiliriz. Bunun yanı sıra, pencere veya balkon kapılarımızı uzun süre açık bırakmak da farelere davetiye çıkartabilir. Fareler, pis ve dağınık ortamlara bayılırlar. Evimizin temizliğine önem vermek de ilk sırada gelir. Yere dökülen yemek kırıntıları, açıkta bırakılan besinler farelerin ziyafet çekmesi için yeterlidir.

Farelerin en sevdiği yiyecek nedir ?

Farelerin peynir sevdiği yıllardan beri bildiğimiz bir gerçektedir. Ancak farelerin en sevdiği yiyecek peynir değil çikolatadır. Çikolata, fareler için peynire göre daha cezbedici bir besin kaynağıdır. Bunun yanı sıra tahıl ve et yemekleri de farelerin gözde yiyecekleri arasındadır. Karbonhidrat açısından peynirden daha zengin gıdalar fareler için daha cazip olacaktır.

Evlerimizde veya işyerlerimizde fare olduğunu nasıl anlarız?

Evlerimizde veya iş yerlerimizde fareyle karşılaşma olasılığımız çok yüksektir. Açık kapı ve pencereler, duvardaki çatlak ve oyuklar, giderler farelerin girebileceği yerlerden bazılarıdır. Fareyi gözümüzle görmedik ama fare olduğundan şüpheleniyoruz. Fare olduğunu nasıl anlarız ? Bunun birçok cevabı vardır. Örneğin; fare dışkısı kolay ayırt edilebilen belirtilerdendir. Fare dışkıları genellikle kümeler halinde olur. Siyahtır ve çörek otuna benzer bir görüntüsü vardır. Dikdörtgen şeklinde ve küt uçludur. Bir diğer belirtilerden biri ise fare sesidir. Genellikle geceleri gezindikleri için bu sesleri uykunuzun en tatlı yerinde duymanız mümkündür. Sesleri genellikle gıcırtı şeklindedir. Bunun yanı sıra, mobilyalarınızda , yiyeceklerinizde, kapı kenarlarında yada kıyafetlerinizde fare kemirme izleri olabilir. Tüm bunlar evinizde fare olup olmadığını anlamanıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Fareler ne kadar süre gebe kalırlar ?

Farelerin gebe kalma süresi ortalama 19 ila 21 gündür. Bir dişi fare her yıl yaklaşık 5 ila 10 kez hamile kalır ve 3 ila 14 yavru doğurabilir. Fareler her yıl çoğalırlar ve anne fare doğumdan hemen sonra tekrar çiftleşebilir.

Fare istasyonu nedir ve ne işe yararlar ?

Fare istasyonları, bu hayvanlardan kurtulmanız için etkili ve güvenli çözümlerden biridir. Ortalama 50 metre aralıklarla yerleştirilen bu istasyonlar sayesinde insanlar ve diğer canlılar fare zehiriyle temas etmezler. Bu istasyonların üzerinde farelerin giriş ve çıkış yapabilecekleri delikler vardır. Fare, bu istasyonda zehri yer ve daha sonra buradan ayrılır. Karanlık olma özelliğiyle de farelerin ilgisini çeker. Aynı zamanda fare istasyonları,zehiri yağışlı ve rutubetli hava koşullarından da korur.

Fareler kış uykusuna yatar mı ?

Ev fareleri kış boyunca kış uykusuna yatmazlar. Bu zamanı yiyecek aramaya ayırırlar, böylece daha sonrası için de yiyecek saklayabilirler. Soğuk kış şartları böylece fareleri daha sıcak ve daha kolay besin bulacakları yere yani evlerimize iter. Bu da sıcak aylara göre kışın fare istilasına yakalanma olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Farelerin zararları nelerdir ?

Fareler pis ortamlarda gezinen ve pek çok hastalığı da bünyesinde barındıran hayvanlardır. Hantavirüs, veba, leptospiroz bu hastalıklardan birkaçına örnektir. Bu hastalıkların bizlere bulaşması sadece fare ısırıklarıyla değil, fare dışkısı yoluyla da gerçekleşebilir. Bunun yanı sıra maddi olarak da ciddi hasarlar verebilen fareler, mobilyalarımızı, kıyafetlerimizi, kabloları, halılarımızı ve yiyeceklerimizi de kemirebilir.

Fareler uyurken bize yaklaşır mı ?

Fareler saldırgan değildir ve genellikle insanları tehdit altında kaldıklarında veya köşeye sıkıştıklarında ısırırlar. Onlarla uğraşmadığınız sürece, ısırılma olasılığınız çok düşüktür. Uyurken bize yaklaşıp ısırma ihtimalleri de var tabiki. Ancak insanlar farelerden kat kat büyük olduğundan muhtemelen nefes sesimiz onlar için uçak sesi gibidir. Yine de korkusuz bir fare uyurken size yaklaşır ve ısırırsa, bunu da anında fark edebilirsiniz.

Fare zehiri yiyen fare ne zaman ölür ?

Fare zehiri yiyen farenin anında ölmesi mümkün değildir. Fare zehiri bünyesinde damar tıkanıklığı ve kanın pıhtılaşma sorununu tedavi etmekte kullanılan antikoagülan maddesini barındırır. Yüksek dozajlarda etkili madde içerdiği için kılcal damarlarda kanın çok hızlı hareket etmesine yol açar ve farelerin iç organlarının parçalanmasına neden olur. Bunun gerçekleşmesi için de birkaç gün gerekir.

Fare yavrusu ne zaman büyür ?

Fare yavruları doğduklarında sağır, kör ve tüysüz olurlar. İlk 2-3 gün boyunca göremeyen ve duyamayan yavru fareler tamamen savunmasızlardır. 1 hafta içerisinde tüyleri çıkmaya başlar ve 2 haftadan sonra görme ve duyma yetilerini kazanırlar. 25 gün geçtikten sonra sütten tamamen kesilen yavrular,1 ay içerisinde de yetişkinlik evresine ulaşırlar.

Fare pastası nedir ve ne işe yarar ?

Fare pastası, taze yem olarak da tabir edilen bir çeşit fare zehiridir. Etkin maddesi Difenacoum’dur. Diğer fare zehirleri gibi anında çözüm vermez, etki etmesi birkaç gün sürer. Genellikle fare pastasıyla birlikte fare istasyonu da alınması önerilir. Böylece fare dışında diğer canlıların ilaçla temasından kaçınılır.

Fare yapışkanı nedir ve ne işe yarar ?

Fare yapışkanları farelerin kontrollü bir şekilde ve hala canlıyken yakalanmasını sağlayan jel formunda bir ilaçtır. Kullanılması basit olan bu yapışkan sayesinde, fare hareketsiz kalır. İçerisinde zehir bulunmamaktadır, yapışkan özelliği oldukça yüksektir. Genellikle karton üzerine kalın tabaka halinde sürülür ve farelerin sevdiği yiyecekler yardımıyla bu bölgeye gelmeleri sağlanır.

Fareler doğurur mu yumurtlar mı ?

Fareler memeli hayvanlar grubundadır. Bu sebeple doğurarak ürerler. Yavrularını da diğer memeli hayvanlar gibi sütle beslerler.

Fareler gece mi uyur gündüz mü ?

Fareler gececi hayvanlardır. Parlak ışıktan haz etmezler. Besin kaynaklarını genellikle bizler etrafta olmadığımız zamanlarda ararlar ki bunun için ise en uygun zaman gece saatleridir. Geceleri aktif olarak çalışan fareler, gündüzleri de dinlenmek ve uyumak için yuvalarına dönmeyi tercih ederler.

Fındık faresinin özellikleri nelerdir ?

Fındık fareleri en çok karşılaştığımız fare türlerindendir. Boyutları ortalama 3 ila 10 cm arasındadır. Açık kahverengi, gri yada siyah renkte olabilirler. Fındık farelerinin dışkıları sivri uçludur ve çubuk şeklindedir. Genellikle geceleri aktif olsalar da gündüz de karşılaşmamız mümkündür.

Fare mikrobu insanlara nasıl bulaşır ?

Farelerden bulaşan mikrop ve hastalıklar genellikle fare ısırmaları yada fare dışkıları yoluyla bizlere bulaşır. Bu sebeple evimizde yada işyerimizde fare gördüğümüzde vakit kaybetmemiz çok önemlidir. Fareler ciddi hastalıklara yol açabilirler. Çok hızlı bir şekilde üreyen farelerden en kısa sürede kurtulmak için profosyonel bir ilaçlama firmasıyla iletişime geçmeniz gerekir.

Fare dışkısı ve hamam böceği dışkısı nasıl ayırt edilir ?

Küçük hamam böceklerinin dışkıları, çekilmiş kahveye veya karabiberlere benzer. Daha büyük olan hamam böcekleri ise ucu olan ve aşağı doğru çıkıntıları olan koyu, silindirik dışkılar bırakır. Fare dışkılarıyla sıklıkla karıştırılır. Ancak ikisi arasındaki farkı anlayabilmemiz mümkündür. Fareler tüylerini yaladıklarından dışkılarında da tüy bulunur. Bu sayede ikisini birbirinden ayırmamız mümkündür.

Farelerin evlerimize tekrar gelmemesi için neler yapılabilir?

Pencere veya balkon kapılarımızı uzun süre açık bırakmak farelere davetiye çıkartabilir. Bunun yanı sıra, duvarlarda, zeminlerde ve temellerde bulunan çatlaklar veya deliklerden de rahatlıkla evimize gelebilirler. Bu oyukları ve çatlakları onararak işe başlayabiliriz. Evimizin temizliğine de önem vermeliyiz, unutmayalım ki fareler pis ortamları severler. Yiyecek bulamazlarsa farelerin evlerimizde barınmayacağını da hatırlatmak gerekir. Bu sebeple açıkta yiyecek bırakmamak ve yere dökülen yemek kırıntılarını anında temizlemek de çok önemlidir. Çöplerimizi zamanında atmak da farelerin evlerimizden uzak durmasını sağlayacaktır.

Fareler yiyecek bulamazlar gider mi ?

Farelerin sudan çok yiyeceğe bağımlıdır. Susuz kalabilirler ancak yemek yemeden birkaç gün bile idare edemezler. Su ihtiyaçlarını çoğunlukla besinlerin suyundan giderebilirler. Bu sebeple besin kaynağı bulamayan fareler evinizden ayrılabilir. Ancak bu kesin değildir. Fareler her türlü besin kaynağını tüketebilir. Hepçil hayvanlardır. Tahıl ve meyveleri de çok severler.

Fareler tuzakları farkedebilir mi ?

En çok yapılan hata birkaç fare yakaladığınızda başlar.Fareleri yakaladığınızı ve bir çözüm bulduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak evinize kurduğunuz tuzaklara fare yakalanmamaya başladığında bir terslik olduğunu farkedebilirsiniz. Fareler tuzaklardan kaçınmayı öğrenebilirler. Bu sebeple tuzaklar her zaman etkili bir çözüm yolu değildir. Etkili ve kesin çözüm yolu her zaman ilaçlama yaptırmaktır. Bunun için profosyonel bir ilaçlama firmasından yardım alabilirsiniz.

DİĞER HABERLER
Hemen Ara Otel Tekstili antalya escort sakarya escort mersin escort gaziantep escort diyarbakir escort manisa escort bursa escort kayseri escort tekirdağ escort ankara escort adana escort ad?yaman escort afyon escort> ağrı escort ayd?n escort balıkesir escort çanakkale escort çorum escort denizli escort elaz?? escort erzurum escort eskişehir escort hatay escort istanbul escort izmir escort kocaeli escort konya escort kütahya escort malatya escort mardin escort muğla escort ordu escort samsun escort sivas escort tokat escort trabzon escort urfa escort van escort zonguldak escort batman escort şırnak escort osmaniye escort giresun escort ?sparta escort aksaray escort yozgat escort edirne escort düzce escort kastamonu escort uşak escort niğde escort rize escort amasya escort bolu escort alanya escort buca escort bornova escort izmit escort gebze escort fethiye escort bodrum escort manavgat escort alsancak escort kızılay escort eryaman escort sincan escort çorlu escort adana escort