Ev Böcekleri İlaçlama

Ev Böcekleri İlaçlama

Evleri istila eden çeşitli böcek türleri bulunmaktadır. Bu makalede evleri istila eden halı böcekleri, nem böcekleri ve akarlar hakkında bilgi verilecektir. Ev Böcekleri İlaçlama Yöntemleri Nelerdir. Ev Böcekleri Özellikleri
Halı Böceği
• Yetişkin halı böceğinin uzunluğu 1 il1 4 mm arasında değişmektedir.
• Vücutları oval şekilde olmaktadır.
• Halı böceklerinin renkleri türlerine göre farklılık gösterebilmektedir. Siyah, beyaz, sarı ve turuncu renkte ve desende olmaktadırlar.
• Halı böceğinin larvaları siyah ve kahverengi renkte olmaktadır. Larvaların üzeri dikenli tüylerle kaplıdır. Larvaların uzunluğu yetişkin böcekten bile büyük olabilmektedir.
• Yetişkin halı böcekleri tohumları, bitkileri ve çiçekleri yiyerek beslenmelerini sağlamaktadır Larvalar ise çeşitli hayvansal ve bitkisel maddelerden beslenmelerini sağlamaktadır. Larvalar, hayvan saçı, keçe, kürk, deri, ipek ve yün yemektedirler.
Halı böcekleri her hangi bir hastalık yaymasalar evlerde yoğun olarak bulunmaları özellikle astım hastalarının nefes almalarını zorlaştırmaktadır.

Nem Böceği
Nem böceği gümüş böceği olarak da bildiğimiz haşere türüdür. Vücudu pullarla kaplı olduğu için gümüş böceği yada rutubet böceği de denmektedir.
• Açık kahverengi yada gri renkte olmaktadırlar.
• Vücutları damla şeklindedir.
• Bu böceklerin uzunlukları 12 ila 19 mm arasında değişmektedir.
• Kuyruklarının arkasında 3 tane uzun kılları bulunmaktadır.
• Nemli ortamlarda yaşayan bu böcekler evlerden banyolarda, lavabo altlarında, çamaşırhanelerde yaşamaktadır.

Akarlar
• Akarların büyük küçük binlerce türü bulunmaktadır. Hepsinin boyu 1 mm’ den küçük olmaktadır. Çoğu gözle görülmemektedir.
• Akarlar çevre koşullarına karşı oldukça dayanıklıdırlar.
• Dört çift bacakları bulunmaktadır.
• Akarlar sıcak ve nemli ortamlarda kolaylıkla üremektedirler.
• Akarlar krem yada beyaz renkte olmaktadırlar.
• Bu haşereler daha çok tüylü alanları istila etmektedirler. Halı, battaniye, yorgan ve her türlü tüylü eşyada bulunabilirler.

Ayzer ilaçlama; Profesyonel ekiplerimizden dezenfeksiyon ve ilaçlama hizmeti

0532 715 2029

0 312 212 07 24

Yada iletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

Ev Böcekleri Yaşam Döngüsü
Dişi halı böcekleri ilkbaharda iki hafta içinde 25 ila 100 yumurta arasında yumurta bırakmaktadırlar. Halı böceği larvaları, karanlık alanlarda çeşitli nem ve sıcaklık seviyelerinde olgunlaşmaktadırlar. Gıda kaynaklarına ve sıcaklığa bağlı olarak larvadan yetişkinliğe geçiş aşamaları bir yılı bulabilmektedir. Halı böcekleri geliştikçe kahverengi derilerini dökmektedirler.
Dişi gümüş böcekleri ise türlerine bağlı olarak günde 2 ila 20 yumurta arasında yumurta bırakabilmektedirler. Yumurtadan çıkış süreleri yine sıcaklığa bağlı olarak 60 günü bulabilmektedir. Uygun ortamlarda hızla çoğalabilmektedirler.
Akarlar yumurtlama dönemlerinde 100’e yakın yumurta bırakabilmektedirler. Akar yumurtaları karada ve suda yaşayabilmektedir.

Ev Böcekleri Zararları
Halı böceğinin zararları
Çoğu halı böceğinin larvaları evlerdeki, kumaşlara, kıyafetlere zarar vermektedir. Bu haşereler güveler gibi kıyafetlere ve ev tekstili ürünlerine zarar vermektedirler. Bu da maddi hasarların oluşmasına sebep olmaktadır
Halı böcekleri larvadan yetişkinliğe geçtikleri anda polenlerle ve meyve nektarlarıyla beslenmelerini sürdürmektedir. Evlerdeki çiçeklere zarar verebilirler.
Evlerde bulunun yumurta ve larvaların varlığı evlerde halı böceği istilasının belirtisi olmaktadır.
Halı böcekleri mikrop ve bakterileri etraflarına yayabilmektedir. Yoğun istilaların olduğu evlerde çocuklar ve bebeklerde alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir.

Halı Böceği Isırığı
Yetişkin halı böcekleri aslında insanları ısırmamaktadır. Üzerlerinde taşıdıkları bakteriler yüzünden tehlike arz etmektedirler. Halı böceği larvaları ise tekstil ürünleri ile beslenmelerini sağlamaktadır.
Yetişkin halı böcekleri bitki nektarı ve polenlerle beslendiklerinden dolayı insanları ısırmakla pek ilgilenmemektedirler. Zaten ağızları keskin dişlerle donatılmamıştır.
Halı böceği larvaları küçük ve tüylü kıllara sahip olmaktadır. Larvaların deriye temas etmesi sonucunda bu kıllar alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.
Larvaların teması ile görülen reaksiyonlar tahtakurusu ısırığının reaksiyonları ile karıştırılabilmektedir.
Nem böceğinin zararları
Nem böcekleri hastalık ve mikrop taşımamaktadır. Evleri istila eden nem böcekleri evlerdeki tahıllara, kıyafetlere ve kitaplara zarar verebilmektedir. Raflara kaldırılmış kitapları ve saklanan dosyaları istila eden nem böcekleri kağıtlar üzerinde delikler açabilmektedir. Duvar kağıtlarını, kağıtları, kıyafetleri kirleterek bunların üzerinde lekeler bırakmaktadırlar.
Evlerde nem böceğinin varlığı başka böcekleri de evlere çekebilmektedir. Böcekleri yiyerek beslenen diğer böcekler nem böceklerini de yemektedir.
Nem böceği ısırığı
Nem böcekleri gece beslenmektedirler. İnsanları gördükleri anda ortamı hızlıca terk etmektedirler ve insanları ısırmamaktadırlar. Bu böcekler kilerdeki gıdalara, kitaplara, duvar kağıtlarına ve bu tarz ürünlere zarar vermektedirler.

Akarların zararları
Akarlar, evlere çeşitli hasarlar verebilen haşere türlerindendir. Bazı akarlar depolanmış tahıl ve gıdalar ile beslenirken bazı akarlar ise dökülen insan yada hayvan derisinden beslenmektedir.
Akarlar genellikle insanları ısırmamaktadır. Isırıkları küçük ve genellikle ağrısız olmaktadır. Isırıkları sadece hafif cilt tahrişine neden olmaktadır. Akarların ısırıklarından kaynaklanan sık kaşıntı bezen ciltte bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilmektedir. Öte yandan, toz akarları en yaygın alerjik reaksiyonlara neden olan haşerelerdendir ve astım ataklarını tetikleyebilirler.
Tüylü eşyaları seven akarlar çocukların oyuncaklarında da konaklayabilmektedirler. Çocukların tüylü oyuncaklarını istila eden akarlar çocuklarda alerjilerin oluşmasına neden olmaktadır.
Akarlar gözle görülemedikleri için evlerde ve konutlarda bu haşerelere karşı geç önlem alınmaktadır. Solunan havaya karışan akarlar solunum enfeksiyonlarına neden olmaktadır.
Bazı akar türleri ise evcil hayvanların üzerlerinde yaşayabilmektedir. Bu akarlar ise evcil hayvanlara zarar vermektedir.

Ev Böcekleri Evlere Nasıl Girmektedir
Halı Böcekleri
Kumaş ve hayvansal ürünlerden beslenen halı böceği larvaları evlerde yalnız başına gelişebilmektedir. Yetişkin halı böcekleri, mobilya, kıyafet veya halıların üzerine yumurtalarını bırakmak için açık kapı ve pencerelerden içeri girmektedirler. Yada halı böceği larvaları tarafında istila edilen ürünlerin eve alınmasıyla beraber yanlışlıkla evlere alınabilmektedir. Ev, işyerleri ve diğer konutlarda yaşayan kişiler bu tür eşyaları sık sık temizlemedikçe istila riskinden kurtulmaları zor olmaktadır.

Nem Böcekleri
Nem böcekleri açık kapı ve pencerelerden, evdeki delik ve çatlaklardan girerek evleri istila etmektedir. Her türlü besinle beslenen bu böcekler istila edilmiş ürünün eve alınması ile beraber evlere girebilmektedir.

Akarlar
Akarların evleri yada bahçeleri istila etmeleri türlerine göre değişiklik göstermektedir. Yonca akarları , evlere ve konutlara girmek için yapılardaki küçük çatlakları kullanmaktadır. Toz akarları gibi diğer akar türleri de evlerin içinde hemen hemen her yerde bulunmaktadır.
Kuş akarları ise evlere girerek evcil hayvanların tüylerini istila etmektedir .

Ev Böcekleri İstila Belirtileri

Halı Böceği
Halı böceğinin istilasının kanıtı, doğal elyaflardan yapılmış halılarda ve diğer depolanmış kıyafet ve bu tarz ürünlerde yaygın olarak bulunabilir. Kumaşlara zarar veren haşereler ile ilgili problemleri tanımlamak için, bu haşerelerin belirtilerinin nerede bulunacağını bilmek önem taşımaktadır.
Düzenli denetimler ve kontroller, halı böceği istilasını çoğalmadan gerekli önlemlerin alınması için önemli olmaktadır.
Giysi güvesi ve halı böcekleri larvalarını, karanlık ve rahatsız edilmeyecek alanlara bırakmaktadırlar. Larvalar halının derinliklerinde beslenmektedir. Özellikle düzenli temizlenmeyen, depoda duran halılarda larvalar kolaylıkla gelişebilmektedir.
Evinizde veya işletmenizde halı böceği istilasından şüpheleniyorsanız kritik yerleri kontrol ederek istilanın tanımını yapabilirsiniz.
• Canlı ya da ölü yetişkin böcekler – halı böcekleri ya da kumaş güvelerinin ölüleri, genellikle pencere açıklıklarının etrafında görülebilmektedir. Mobilyaların arkalarında, halı altlarında yada bu tarz büyük eşyaların altlarında canlı yada ölü halı böceklerini görebilirsiniz.
• Dışkı ve dökülen cilt – halı böceği larvaları, kendi büyüklüklerine göre kahverengi kabuklarını etrafa dökmektedir. İstilanın yoğun olduğu alanlarda bu döküntüler daha çok görülmektedir. Ayrıca halı böcekleri dışkılarını da istila ettikleri alanlara bırakmaktadır. Halıların ve mobilyaların altları incelenerek halı böceklerinin dışkıları ve larvaları bulunabilir. Özellikle halının üzerinde ve iç kısımlarında larva, dışkı, dökülen deri, koza, iplikler incelenmelidir. Elektrik süpürgesi ile bu artıkları hemen temizleyebilirsiniz.
• Larva – halı böceği larvaları büyük mobilyaların ve dolapların içlerinde saklanmayı tercih etmektedirler. Bu mobilyaların içleri sessiz, karanlık ve rahatsız edilmeyecek şekildedir. Halı böceği larvaları, kahverengi çizgili gövdelere sahiptirler ve yoğun tüyler ile kaplıdırlar.
• Yumurtalar – genellikle, dolaplarda, gardıroplarda, mobilyaların yanı sıra tekstil ve kumaşlarda haşere yumurtalarını görebilirsiniz. Fakat yumurtanın hangi haşereye ait olduğunun bilinmesi için profesyonel eğitim almış olmak gereklidir. Herhangi bir haşere istilası şüphesinde hemen bizi arayabilirsiniz.

Nem Böceği
Nem böcekleri gece hareket ettikleri için evde yaşayan kişilerin bu haşereleri görmesi zor olmaktadır. Hızlı hareket ettikleri için her hangi bir tehlike anında ortamı hızlıca terk etmektedirler. Bu böcekler nemli alanları sevdikleri için lavabo yakınlarında, küvet kenarlarında görülebilmektedir. Beslendikleri alanların yakınlarında dışkıları gözlemlenebilir.
Ayrıca kitapların, kağıtların ve dergilerin sayfalarında oluşan lekeler nem böceğinden kaynaklanıyor olabilir.

Akarlar
Akarların arkalarında bıraktıkları belirtiler akar türleri arasında değişiklik göstermektedir. Fakat bu haşereler çok küçük olduğu için ve görülememelerinden dolayı istila belirtileri de anlaşılamamaktadır.
Bitkilerle beslenen bazı akarlar örümcek tarzında ağ üretmektedirler. Bitkilerin üzerinde bulunan akarlar bitki yapraklarının renk değiştirmesine ve yaprakların dökülmesine neden olmaktadır.
Evdeki çocuklarda oluşan alerjiler akarlardan dolayı olabilmektedir.

Ev Böcekleri Nereye Saklanmaktadır
Halı böcekleri evlerde karanlık ve sessiz alanlara saklanmaktadırlar. Halıların içlerine, kıyafet dolaplarına, nevresim dolaplarına larvalarını bırakmaktadırlar.
Nem böcekleri ise banyolarda, lavabo ve küvet altlarında, çamaşır odalarında saklanmaktadırlar. Evlerdeki ıslak ve nemli yerleri sevmektedirler. Ayrıca evlerdeki kitap raflarına da saklanabilmektedirler.
Akarlar ise evlerde ve bahçelerde her yere saklanabilmektedir. Kuş akarları evcil hayvanların tüylerinin arasında saklanmaktadır. Toz akarları ise evdeki her eşyanın içinde bulunmaktadır. Bazı akarlar çocukların tüylü oyuncaklarını istila edebilmektedir.
Ev Böcekleri İle Nasıl Savaşılır
Halı böceği, nem böceği ve akarlar dahil olmak üzere evleri istila eden böceklerle savaşmada uygulanacak ilk yöntem böceklerin eve girişlerinin engellenmesidir. Pencere ve kapı etrafındaki boşluklar, eve giren kabloların etrafındaki boşluklar ve diğer çatlaklar uygun malzemelerle kapatılmalıdır.
Böcekleri evden uzak tutmanın bir diğer etkili yolu ise evi düzenli olarak temizlemektir. Evlere giren böcekler evlerde beslenme ortamları bulamadıkları zaman evleri terk etmektedir.
Yemek hazırlanın mutfakların zeminlerinde ve tezgah üzerlerinde yiyecek artığı bırakılmamalıdır.
Evdeki çöp kutularının ağzı sürekli olarak kapalı tutulmalıdır.
Kullanılmayan kıyafetlerin bulunduğu gardıroplar halı böceği ve güve istilasına karşı düzenli olarak kontrol edilmelidir.
Evlerdeki, bodrum yada çatı katlarındaki dağınıklar böceklerin yuva yapmasını önlemek için toparlanmalıdır.
Kiler ve diğer odalardaki raflar duvarlara bitişik şekilde tutulmamalıdır.
Böcek türlerinin çoğu gece beslenmektedir. Balkon ve bahçe ışıklarına gelen bu böcekler için buralardaki aydınlatmalar böcekleri çekmeyecek tarzda olmalıdır.
Evlerdeki nemli alanlar gümüş böceği ve diğer türlerinin yuvalanmasını önlemek için kurutulmalıdır.
Evleri, işyerlerini ve konutları istila eden haşereler için profesyonel yardım alınmalıdır. Bilmeden yapılan ilaçlamalar haşere yumurtalarını etkilememekte ve tekrar istila sorununun yaşanmasına sebep olmaktadır. Ayrıca evlerde ve bahçelerde kullanılan kimyasal ilaçlar bilinçsiz şekilde kullanıldığı zaman çevreye de zarar vermektedir.
Temiz Evlerde Neden Böcek İstilası Yaşanmaktadır
Haşereler, böcekler ve diğer zararlılar evlere, işyerlerine ve konutlara yiyecek ve içecek bulmak ve barınmak için girmektedirler. Halı böceği, hamam böceği, kemirgenler ve diğer zararlı türleri evlere küçük çatlaklardan girebilmektedir. Evler, işyerleri ve diğer konut türleri ne kadar temiz olursa olsun bu haşereler gözden kaçırılan en ufak delikten bile konutların içine girebilmektedir.
Bazı haşere türleri ise ortamın temizliği yada kirliliğiyle ilgilenmemektedirler. İnsan kanıyla beslenen tahta kuruları ve sivrisinekler için ev ortamının temizliği bu haşereleri evlerden kaçırmamaktadır. İnsan kanıyla beslenen bu zararlılar için önemli olan iç mekanlarda insanların olup olmadığıdır.
Ev böcekleri ilaçlama firmamız kapsamlı incelemeler yaparak evinizdeki aksaklıkları tespit etmektedir. Evinizdeki haşere risk faktörlerini tespit etmek için bizden yardım alabilirsiniz. Kendinizi ve ailenizi istenmeyen zararlılardan korumak için firmamızla çalışabilirsiniz.
Ev Böceği Sorunu İle Karşı Karşıya Kaldığınız Zaman Neden Bizim Firmamızı Tercih Etmelisiniz?
Temizlik, hem halı böceklerinin önlenmesinde hem de tedavisinde hayati rol oynamaktadır. Ancak, mülkünüzü her zaman temiz tutmanız, halı böceği, nem böceği ve akar istilalarını önlememektedir.

Halı böcekleri ile olan mücadelemizde ki tecrübemiz, teknisyenlerimizin eşsiz uzmanlığı ile birleşmektedir. Evinizde uygun muayene işlemleri yaparak halı böceklerini konutlarınızdan çıkartmaktayız.
Ev böcekleri ilaçlama firmamızın uzmanları ilk olarak evleri ve konutları istila eden haşere türünü belirlemektedir. Haşere türleri hakkında bilgi sahibi olan teknisyenlerimiz haşerelerin yuvalarını kolaylıkla tespit edebilmektedir. Yuvalar tespit edildikten sonra istila eden haşere için en uygun ev böcekleri ilaçlama yöntemi seçilmektedir. Yuvaların tespit edilmesi ilerde olabilecek istila risklerini de yok etmektedir. Yanlış yapılan muayeneler sonucunda yuvalardaki yumurta ve larvalar tespit edilememekte ve ilerde tekrar haşere sorunu yaşanabilmektedir.
İstilanın yoğunluğuna göre halı böcekleri ile savaşta en uygun yöntemi belirlemekteyiz. Halı böcekleri ile savaşta kimyasal ve kimyasal olmayan yöntemler kullanılmaktadır:
Kimyasal olmayan yöntemler
Kimyasal olmayan yöntemler basit süpürme işlemlerini içermektedir. Elektrik süpürgesi ile halıların ve bu tarz eşyaların süpürülmesi haşerelerin ve yumurtalarının eşyalardan çıkartılmasında önemli rol oynamaktadır. Sadece halılar değil mobilyalar, evcil hayvanların yatakları düzenli olarak temizlenmelidir. Süpürme işleminden sonra elektrik torbası evin dışındaki çöp kutusuna atılmalıdır.
Özellikle giyilmeyen kıyafetleri halı böceği istilasından korumak için uygun kıyafetler, uygun çantalarda saklanmalıdır.
Kimyasal Yöntemler
Evleri ve konutları istila eden yoğun halı böceği istilasına karşı en kesin çözüm yolu mekanların ilaçlatılmasıdır. Özellikle halıları ve mobilyaları böcek ve larvalardan arındırmak için ev böcekleri ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlama işleminden sonra bu eşyalar iyice temizlenerek ilaç kalıntılarından arındırılmalıdır.
Gümüş böcekleri ile olan mücadele de ise kimyasal ilaçlar kullanılmaktadır. Gümüş böceklerinin istila ettikleri yerler bulunarak haşereler bu alanlardan temizlenmektedir. Ayrıca gümüş böcekleri nemli ve rutubetli alanları sevdikleri için istila ettikleri alanlardaki aksaklıkları da gidermekteyiz.
Akarlarla savaş diğer haşere türlerine göre daha zor olmaktadır. Gözle görülmeyen bu zararlıların tespiti uzman olmayan kişiler tarafından yapılamamaktadır. Profesyonel firmalarla çalışarak evinizdeki akar sorunundan kurtulabilirsiniz. Evinizde akarlarla ilgili problemler yaşıyorsanız hemen bizi arayabilirsiniz.
Ev böcekleri ilaçlama işlemlerinden sonra sunduğumuz sanitasyon hizmetimizle de evinizdeki haşere artıklarını temizlemekteyiz. Haşerelerin dışkıları ve dökülen derileri alerjik reaksiyonlara sebep olduğu için iç mekanlar bu artıklardan temizlenmelidir. Profesyonel uzmanlarımız ile sunduğumuz hizmetlerimiz ile evinizi ve konutlarınız sizler için güvenli hale getirmekteyiz.

DİĞER HABERLER
Hemen Ara Otel Tekstili antalya escort sakarya escort mersin escort gaziantep escort diyarbakir escort manisa escort bursa escort kayseri escort tekirdağ escort ankara escort adana escort ad?yaman escort afyon escort> ağrı escort ayd?n escort balıkesir escort çanakkale escort çorum escort denizli escort elaz?? escort erzurum escort eskişehir escort hatay escort istanbul escort izmir escort kocaeli escort konya escort kütahya escort malatya escort mardin escort muğla escort ordu escort samsun escort sivas escort tokat escort trabzon escort urfa escort van escort zonguldak escort batman escort şırnak escort osmaniye escort giresun escort ?sparta escort aksaray escort yozgat escort edirne escort düzce escort kastamonu escort uşak escort niğde escort rize escort amasya escort bolu escort alanya escort buca escort bornova escort izmit escort gebze escort fethiye escort bodrum escort manavgat escort alsancak escort kızılay escort eryaman escort sincan escort çorlu escort adana escort